Ronni Le Tekro – Bigfoot TV


De Noorse meester gitarist Ronni Le Tekro weet zijn kunsten al jarenlang op toneel te tonen. Als gitarist van de rockband TNT  veroveren ze de meeste podia over de gehele wereld. Solo weet hij diverse stijlen van de muziek te brengen, maar komt nu met een eigen rockalbum!

Met een heerlijk openingsnummer ‘Life On Long Island’ tikt hij dit veel belovend album af. Daar waar hij zijn recente album met Ledfoot heeft gemaakt, zien we nu Tim Scott McConnel (Ledfoot) als schrijver op dit album terug. ‘Demons’ en ‘Not Today’ komen deels van zijn hand, maar de rest is geheel van Le Tekro’s makelij. De logge sound van Moving Like A Cat dat als een sluipmoordenaar door het nummer glijd veranderd bij The Black Rose waarbij de man de symfonische sound uit de kast haalt. Hier kruisen Marillion en Thin Lizzy elkaar. Toch kent het de sfeer van een lekkere Gary Moore sound in ‘A New Day In The Morning’ en de powerful 80’s sound in ‘UFO’.

Opvallend is de afsluiter Eyes of the Woods waarbij Le Tekro de wereld samenbrengt in een zweverig en symfonische sound van Pink Floyd. Mooi en gelijktijdig uitdagend te noemen.

Wel fijn dat Le Tekro weer in de lijn van TNT een album weet te produceren! Lees ook het interview met Le Tekro. 

8 maart 2022
In dit bericht:
Translate »