Het is alweer wat jaartjes geleden dat de TNT gitarist zijn laatste rock album uitbracht. Toch heeft de man niet stil gezeten. Samen met singer-songwriter Tim Scott McConnel oftewel Ledfoot heeft Le Tekro het album A Death Devine gemaakt. Nu keert Le Tekro terug naar de rocksound dat doet denken aan TNT.

Terug in de rocksound

Een album vol nieuwe songs en Tim heeft meeholpen aan twee songs ‘Demons’ en ‘Not Today’ waar we samen de tekst voor hebben geschreven. Maar ik ga maandag weer de studio in hoor.  Dit keer met Tim en gaan we samen  weer een nieuwe Ledfoot & Ronni Le Tikro album opnemen!”

“Het is altijd interessant om met verschillende mensen te werken en met verschillende stijlen van muziek te experimenteren. Het is altijd goed om zo bij te blijven. Ik breng de hard rock of metal met me mee, al is hierin ook veel te ontwikkelen. Al is het toch iets van een thuishaven.” “Ik houd van diverse stijlen en eigenlijk van The Beatles die dat ook deden. Van de ene kant naar de andere stijl om telkens een ander muzikale deur te openen.”

De hoes van het album is zeker grappig te noemen. “Ja leuk he? Ken je die tv programma’s als Expeditie Unknown? Dat je blijft kijken en nooit het antwoord krijgt. Nou zo ziet mijn leven er uit hahahaha. Ik krijg nooit het juiste antwoord!” verteld de Noorse meestergitarist. “Het is gemaakt door een bevriende fotograaf Elmer Laahne. Ik vond het wel toepasselijk!.”

‘Bigfoot TV’

Het album rockt vanaf het begin met ‘Life On Long Island’. “Daar heb ik ongeveer 8 jaar gewoond en het nummer is een soort van een flashback in 5 minuten geworden.” “Het album is een puur, persoonlijk en eerlijk album omdat ik niet mensen na doe of kopieer. Dat doe ik ook niet in TNT en waarom zou dat hier wel zo zijn. “ Met Handfull of Time gaat over een vriend van mij die is overleden aan kanker. Het gaat over dat er maar een handje vol tijd over is en dat je hier alles uit moet halen.”

Het album is wel wat anders dan het recente album. Dit is meer persoonlijker geworden. Ik heb UFO’s gezien in 1984 en ja ik kan zeggen dat UFO’s bestaan hoor. Ik kan je veel geheimen daarover vertellen en dat komt in het kort in ‘UFO’ nummer terug. Het is een beetje vreemd album geworden en gebaseerd op Joe Walsh album. Er zijn diverse topics in dit album. Het een inspiratiebron voor dit album geworden. Met humor hoor, dat mag wel in de rockscene en zeker in deze tijd!.”

Leger van rockers en metalheads

“Wat vind je ervan om een heel leger te maken van rockers en metalheads! Zeker in deze tijd zou je zeggen dat de rockers een geheel kunnen vormen. Dus ook de Russische en dan deze gekkigheid verslaan. Wanneer ie iedereen op deze planeet vraagt om voor de ROCK te vechten als nationale staat of land. Dan denk ik dat we een heel internationaal familie en leger hebben. Dus laten we ze samen brengen. dan hebben we al snel een miljoen mensen hahaha.”

“De songs zijn vooral live opgenomen in de studio en met wat over-dubs verder afgemixt. We kunnen dit live dan ook prima presenteren. En de rocksongs van eerder zijn ook in dezelfde sfeer gemixt in de setlist. De songs van de TNT houd ik voor TNT en speel dat niet in ons zelfde set. TNT is niet opgehouden maar gewoon even op een laag pitje. Maar we weten niet wanneer we weer op pad gaan.”

Live

“We gaan zeker met deze band toeren, al staan we vooral shows in Noorwegen op het programma. We willen graag de rest van Europa in. We zijn geen mega sterren dus voor ons zijn de kleine clubs prima hoor! En ja, ik zou het leukste vinden om naar Nederland te gaan. Als kind ging ik altijd met mijn ouders naar Nederland op vakantie haha. Dan reden we naar Duitsland Nederland of België.”

Ronni Le Tekro zou dan ook prima op de rock- en popfestivals passen. Hiervoor kun je gerust contact opnemen met info@noordevents.nl.

8 maart 2022
In dit bericht:
Translate »