Wanneer de Amerikaanse gitarist en zanger van Drive-By Truckers de band verlaat, neemt hij de countrystijl van deze band mee. Zijn singer-songwritersstijl gaat richting country pop en met succes weet hij de America een eigen sausje te geven. He talbum Something More Than Free wint twee Grammy’s en de doorbraak is daar.

Het album Weathervanes is het negende album van de man. Dit keer weer met The 400 Unit band, dat te vergelijken is met het Bruce Springsteen verhaal over met of zonder de E street Band.

Martin Scorsese vraagt Isbell om een rol te spelen (Bill Smith) in zijn nieuwe film Killers of the Flower Moon. Met Leonardo DiCaprio, Robert De Niro  kun je mindere tegenspelers vinden. De muziek voor deze western wordt door Robbie Robertson verzorgd.

dat geeft aan dat Isbell nu volledig op zijn nieuw album kan focussen. Het weet al snel de hoge regionen van de lijsten te vinden. Het is dan ook een heerlijk album en misschien wel het beste tot nu toe van deze man. Met “Death Wish’ weet hij de sfeer er goed in te krijgen, terwijl het ook een erg mooi liedjes is. Net als ‘Middle of the Morning’ is het openingsnummer catchy maar ook even net anders gezongen waardoor het opvalt in de songs van het album. De countrystijl ligt er niet dicht bovenop maar is smooth in de popsongs verwerkt. ‘Save the World’ en ‘If You Insist’ zijn dan ook eerder mainstream popsongs met een vleugje country. Terwijl  ‘Cast Iron Skillet’, “Volurnteer en ‘Vestivia Hills’ eerder de country kant benadrukken.
Opvallend is het ‘When We Were Close’ dat een knipoog geeft aan de sound van zijn vorige band Drive-By Truckers, die op hun beurt (lees het label)  het beste album met Isbell als re release uitbrengen.

Het is dan ook een mooie package deal om dit album als the Complete Death South van DBT erbij te halen. Dan heb je een heerlijk pakketje voor deze warme zomer binnengehaald.

25 juni 2023
In dit bericht:
Translate »