De singer-songwriter Hazlett spraken we al in september. Al stond zijn EP toen centraal maar liet al wat weten over het debuutalbum Bloom Mountain. Nu is het dan zover en de man uit Stockholm weet er een mooi product van te maken.

De songs zijn mooie liedjes met een kop en staart. Het past in de het rijtje van Noah Gundersen en met My Skin komt er een vleugje Lumineers en het IJslandse A Monster of Men. De dromerige songs met Oska  brengt ‘Hesitate’ en  ‘Oh Downhill’ zijn mooie kleine songs waarbij de kwetsbare stem goed tot zijn recht komt.
Hazlett weet de folk met pop te combineren waardoor het mooie luisterliedjes zijn geworden. Met het openingsnummer ‘Even If It’s Lonely’, ‘Please Don’t’ of het ‘Parttime Lover’ weet de man pakkend een verhaal te vertellen en met zijn droompop sound weet hij zich in de richting van Asgeir en Bon Iver te schuiven.

Met het pop nummer ‘Tell Me What You Dream About’ brengt hij aan het einde van het album even een andere swing in het album, om het album met het mooie ‘To Sleep In A King Alone’ het album te eindigen.

De folksound waarmee er promo wordt gemaakt is minder aanwezig dat de indie singer songwriters stijl  maar what’s in the name. De man wil gewoon mooie liedjes maken! Dat is hem met dit album zeker gelukt!

16 januari 2023
In dit bericht:
Translate »