Tilburg, donderdag 16 mei 2023

 

De Britse singer/songwriter Michael Joseph Nelson die wij beter kennen als BANNERS staat vanavond in de kleine zaal (NEXT) van Poppodium 013 in Tilburg. De sympathieke Brit, afkomstig uit Liverpool, geeft in het kader van zijn All Back To Mine tour twee concerten in Nederland en vanavond is Poppodium 013 de gastheer.

 

onlangs uitgebrachte All Back To Mine

De 35-jarige Brit werkte vanuit Canada gestaag en geduldig aan zijn carrière en bracht onlangs zijn nieuwste album All Back To Mine uit dat weer vol staat van energieke Popliedjes maar waar hij zich ook van zijn kwetsbare kant laat zien. Samen met zijn band betreedt hij om 9 uur het podium en met het energieke ‘Name In Lights’ en ‘Have You Ever Loved Someone?’ is de ban snel gebroken en zit de sfeer er al snel in. De zaal is vrijwel uitverkocht met een over het algemeen een wat jeugdiger publiek en blijkbaar heeft hij al een aardige fanbase opgebouwd want voordat de deuren open gingen zaten er al mensen te wachten.

 

Het is niet vreemd dat het zwaartepunt van de setlist op nummers van het laatste album ligt en naast de eerder genoemde openingsnummers worden nummers als ‘In Your Universe’ en vooral ‘Tell You I Love You’ hartstochtelijk meegezongen. BANNERS bouwt de set vakkundig op en wisselt de energieke songs af en toe af met wat rustigere nummers als ‘The Best In Liverpool’ en het gevoelige ‘Perfectly Broken’. Nelson is steeds op zoek naar het contact met het publiek, heeft constant een lach op zijn gezicht en struikelt af en toe over de complimenten aan het publiek. De wisselwerking is haast zichtbaar en gaandeweg voel je de energie opbouwen. Zijn nummers vragen nogal wat van zijn stem en als een hoge noot een keer niet gehaald wordt omdat hij als een “spring-in-het-veld” over het podium beweegt wordt hem dat meteen vergeven.

(tekst verder onder video)

 

“The best show so far!”

Af en toe maakt hij uitstapjes naar zijn eerdere albums of singles die zijn uitgebracht. Mooi is de akoestische versie van ‘Got It In You’ en als er iemand uit het publiek om ‘Life’s Just No Fun’ vraagt, wordt de Brit even in verlegenheid gebracht. Oké, één refrein dan is zijn reactie want het nummer staat niet op de setlist voor deze tour. Maar het publiek reageert zo enthousiast dat hij besluit om het hele nummer te spelen. “haha, this is the very first time ever that I play this song live” is zijn reactie. Nelson sluit af met de energieke meezinger ‘Shine A Light’ maar natuurlijk komt er een “encore” want die ene hit is nog niet gespeeld. Na een korte pauze is er een tweede verrassing; het mooie en ingetogen ‘Always Yours’ staat ook niet op de setlist maar “Tilburg, this Is my best show ever” dus hij doet wat onverwachts. Zijn bandleden moeten ook even improviseren maar het komt vanavond allemaal goed. Daarna is er met ‘Ghosts’ de opmaat naar dat ene nummer dat nog ontbreekt op deze bijzondere avond; ‘Someone To You’ wordt massaal omarmd en BANNERS viert samen, echt samen, met het publiek nog één keer dat feestje.

 

(foto’s: Corné van Groenedaal)

24 mei 2024
In dit bericht:
Translate »