De IJslandse singer-songwriter Asgeir is een zoon van de schrijver, poëet Eubar Georg Einarsson. Zijn broer is Posteinn Einarsson die als gitarsti bij de band Hjalmar speelt. “Het is dat we samen in de boeken en het schrijven van mijn vader duiken en dan ‘lenen’ we wel eens wat van schrijven en zetten dit op muziek. Hahaha.”

Inmiddels is Asgeir een man die van de gitaarsound van Cobain naar de droompop van Bon Iver is geschoven.
Het album Time On Your Hands is alweer een poos geleden. Het is geschreven in de pandemie en we hadden het gehele jaar gepland met allerlei shows. We zaten in de US en dat ging best goed. Al kwamen er langzaam steeds minder mensen. Toen we maar met 5 man in de zaal zaten zijn we naar huis gegaan en realiseerden we wat er eigenlijk allemaal aan de hand was.”

Time On Your Hands

“Het album Time On Your Hands is dan ook in die covid tijd geschreven. Ik dacht dat het een maandje of twee zou gaan duren en dat werd alleen maar langer. En ik schrijf altijd dus ja, kwamen er ook meer songs omdat het bijna 2 jaar ging duren.” “Nu schrijf ik meer met anderen mee en doe mee aan schrijversblokken. Een beetje uit mijn comfort zone. Het is voor mij erg nieuw om dat met een andere mensen te schrijven. Ik ben wat verlegen en daardoor kwam het er maar niet van. Het zijn dan co producties. Ik vind het wel vreemd om iets te schrijven met iemand die ik verder helemaal niet ken.  Het brengt songs wat vreemde situaties met zich mee. Het grootste probleem is geheeld hoor. Ik ben wat ouder geworden en heb wat meer ervaring.

Het album Time is nog steeds lekker en ik euh ik denk dat ik niet bijzonder de songs voor dit album. Ik begin en na drie songs ofzo ga ik erover nadenken wat voor soort album ik ga maken. Dat was dus dit keer niet het geval. De versie is meer vanuit de productie en computer werk en met daarmee heb ik het opgenomen en nu ben ik alleen met de materialen ervoor gaan zitten en is het eerder clean. De Lo-fi album is daardoor ook eerder puur te noemen.

 

Nieuw album in 2024

“Voor het nieuwe album zal het meer songs zijn die ik op de gitaar speel. Ik heb al een lange tijd gehad dat ik net meer geïnspireerd raakte door de gitaar en zocht ik de keyboards. Toch is de gitaar mijn main instrument. “
“We hebben in IJsland een nieuwe studio waar meer bekende mensen naar toegaan. Ja! Arstidir is daar ook geweest hahaha ja ik denk het dezelfde is. Het is afgelegen en een fijne studio om in te werken. Alleen erg duur! We hebben al wat songs ingespeeld. Het is voor mij de start voor het nieuwe album. Ik denk dat ik een combinatie album maak met songs in het Engels als in IJslands en dat op hetzelfde album. En niet 2 verschillende albums, dat heb ik al gedaan.”
“In januari – maart gaan we opnemen en ik denk dat ik verschillende studio’s nemen. Wanneer je een paar dagen in een studio zit heb je meer druk erop staan en werk je eerder naar een einddoel. Dus is zoek nu wat studio’s die passen. “

“We zijn 2 weken met de band aan het touren geweest. Zij zijn euh ik denk 4 dagen geleden naar huis gegaan. Nu zijn we met ons viertjes over. De sound man en lichtman, het voorprogramma en ik! Ja we rijden nu 2 weken in een busje rond.
We hebben eigenlijk te veel spul mee. Naast de synthesizers gitaren drummachine hebben nog licht mee en ander spul. Het was een plan om alleen met een gitaar te doen maar we hebben toch iets te veel mee.”

 

De Kerstshows

“Ik heb 10 shows alleen in mijn eentje  in IJsland gedaan en dat ging best goed. Ik ben er nu wel wat aan gewend. Voordat ik dit ging doen ben ik nog even thuis wezen oefenen. De eerste shows waren zeker wat euh nerveus. Maar het ging goed en daar was ik wel blij mee. Het was wel wat vreemd zo zonder band om je heen.”

“Wanneer deze tour voorbij is, dan heb ik in IJsland nog wat kerstshows waar ik aan meewerk. Iemand heeft me erin geluisd om wat te zingen en daar speel ik 4 songs. Kerstshows zijn in IJsland volop aanwezig en erg populair. Het is wel erg gezellig hoor.  Hier hebben ze dat ook wellicht maar in IJsland is het wel errug veel. Hier doe ik dan meer hymns en geen jolly songs hoor hahaha, Misschien ga ik nog wel eens wat laten horen!”

Volgend jaar staat het nieuwe album van Asgeir op de planning en live bracht hij met zijn support act Arny Margret een duet dat eind december uitgebracht wordt.
lees hier het live verslag

 

10 december 2023
In dit bericht:
Translate »