Asgeir Live @ Oosterpoort te Groningen
datum 5 december 2024

 

Wanneer een groot deel van Nederland pakjesavond viert, is de IJslandse zanger Asgeir door de sneeuw naar het noorden van Nederland gereisd. Samen met de jonge IJslandse Amy Margret en een kleine crew zijn ze op pad.

“Met mijn band heb ik de Europese tour er bijna opzitten. Ze zijn afgelopen week teruggevlogen naar IJsland en nu ben ik met ons vieren op pad.”

Het is dan ook een speciale show die de singer-songwriter de laatste dagen in Nederland geeft. Geheel solo.

Als eerst mag Amy Margret het spits afbijten. Met haar akoestische gitaar weet ze al tokkelend haar songs te spelen. Kwetsbaar en klein verstopt ze zich achter de microfoon. De songs als ‘In Tall Buildings’ en ‘The World Between Us’ worden afgewisseld met IJsland talige songs. Haar tokkelende gitaar maakt het allemaal even mooi. Het publiek waardeert het en wanneer ze zegt dat ze niets te zeggen heeft, moet iedereen even lachen.

Deels achter de keyboards en soms met gitaar weet Asgeir zijn set te spelen. Een set waarin hij nieuwe songs speelt van een album dat nog moet verschijnen. Titels kunnen nog wijzigen en met Amy speelt hij de nieuwe single ‘Proud of You’ dat eind december gaat verschijnen.
Met ‘Dreaming’ en ‘Snowblind’ horen we songs van oude albums en het recente Time On My Hands album (high or lo fi).
Met zijn vader als schrijver weet Asgeir poëzie van zijn vader op muziek te zetten. Het nieuwe werk is ook zo ontstaan en kent een mooi intro verhaal.

Het was dan ook een avond dat erg sfeervol was. Zijn stem brengt ieder in de zaal stil en met hun ogen dicht neemt men de klanken van de man tot zich.
Het blijft een bijzondere man met een mooi verhaal.

 

6 december 2023
In dit bericht:
Translate »