Zuco 103, de ambassadeurs van Brazilectro uit Amsterdam presenteren met Telenova hun negende studioalbum. 
De verzameling nieuwe nummers vormt een levendige mix van uptempo funk en Braziliaanse en Afro-Cubaanse grooves die de kracht en de originaliteit van de band weerspiegelen. Telenova komt op 14 april uit op het Amerikaanse label Six Degrees Records en wordt in Nederland gedistribueerd door Concerto Records. Tegelijk met het album komt het nummer Postcard als nieuwe focus track met video beschikbaar (Youtube vanaf 14-4). Van 18 t/m 21 mei tourt Zuco103 met Telenova langs Nederlandse clubs (tour data).
 
Intiemere sfeer
Na 24 jaar aan de top van de jazz-dance fusion scene, waar ze constant nieuwe geluiden en stijlen creëren, hebben zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger met Telenova hun meest volwassen en persoonlijke album tot nu toe afgeleverd. Telenovawerd tijdens de pandemie geproduceerd en op veel manieren kun je horen hoe het album tot stand is gekomen. Met gezondheid als belangrijkste aandachtspunt en een samenleving die op pauze ging, leek het resetten van de muziek de natuurlijke optie. Het trio gebruikte de lockdown om enkele van hun beste muzikale ideeën opnieuw te samplen, melodieën en ritmes te herbewerken om juist de funky elementen echt naar voren te halen. Door het terug strippen van arrangementen kreeg het album een kleinere, intiemere sfeer met een jazzy vibe en met extra ruimte voor Lilian’s vocalen. 
 

Unieke sound

Zoals altijd presenteert Zuco 103 een heerlijke mix van muziekstijlen, een levendige fusie van globale funk en dansstijlen die tijdloos klinken – klassiek en vooruitstrevend tegelijk. Het is een unieke sound die de band in meer dan 20 jaar improviseren en samenspelen heeft verfijnd door af te wijken van de gebaande paden en waar nodig muzikaal risico te nemen. Dit avontuurlijke element staat aan de basis van Zuco’s natuurlijke chemie zowel op het podium als in de studio, en is wat hun muziek al zo lang vol energie houdt.
Brazilectro in het buitenland
Sinds hun oprichting staat Zuco103 ook buiten Nederland bekend om hun grensverleggende Braziliaanse en Afro-Cubaanse grooves. Dat blijkt ook nu weer uit de enthousiaste buitenlandse reacties op de eerste singles Aruenda en Nao Tem Jeito. De tracks staan op playlists in Spanje (Radio 3), Duitsland (WDR en BR) en Frankrijk (Jazz Radio) maar worden ook in de VS veelvuldig gedraaid op bijvoorbeeld WXPN (Philadelphia), KEXP (Seattle) en KCRW (L.A.). Als onderdeel van hun Telenova voorjaarstour staat Zuco103 naast de 4 shows in Nederlandse clubs ook op podia in Spanje, Frankrijk, Bulgarije, België en Duitsland.
  
Zuco103 live

wo 17 mei Zwolle, Hedon (info & tickets)

do 18 mei Rotterdam, Bird (info & tickets)

za 20 mei Groningen, Vera (info & tickets)

zo 21 mei Utrecht, Tivoli (info & tickets)

 

14 april 2023
In dit bericht:
Translate »