Persbericht, 10 december 2021

Zangeres en songwriter Zoë Livay heeft vandaag de official video van haar nieuwe single Loslaten uitgebracht.
Voor het schrijven van haar nummers grijpt Zoë altijd terug naar persoonlijke ervaringen en emoties die daarbij komen kijken. Ze verwerkt haar leerproces in rauwe en emotionele tracks om zichzelf en haar luisteraars te empoweren.

Loslaten gaat over de angst om jezelf open te stellen en de angst om pijn gedaan te worden. Door aan deze angsten vast te houden, voelt Zoë dat het leven alleen maar zwaarder wordt en ze in een negatieve spiraal belandt. Daarom ze spreekt zichzelf de moed in om het  los te laten en haar leven niet te laten controleren door negatieve gedachtes. Zoë schreef het nummer in een periode waarin ze zelf struggelde met negatieve gedachtes en veel druk en stress voelde. Ze besloot haar gedachtes deze keer niet te verdrinken, maar er een track over te schrijven. Ze ging hierover in gesprek met haar volgers op TikTok en kreeg zoveel reacties van mensen die zich konden vinden in de tekst en emotie van de track, dat ze besloot het nummer uit te brengen.

“Ik heb niet leren lopen door lang stil te staan
Ik schiet niet om te missen, maar is niet altijd raak

En als mijn angst me overneemt dan denk ik vaak,
Was dit het nou..
Was dit het nou..
Was dit het nou..

Besef later dan pas wat er is gebeurd
Veel is me overkomen, slechts een deel heeft mij betreurd
Ik stel me niet meer open, ja zoals ik kon
Want veel laat me koud..
Veel laat me koud..
Veel laat me koud..

En ik sta op maar het valt me niet mee
Kan niet verzwakken
Voelt als een schaakspel, maar een zet is niet safe

Hoe je het went of keert het gaat en staat met
Loslaten..
Loslaten..
Loslaten..

Je moet het loslaten”

13 december 2021
In dit bericht: