‘Unleash The Siren’. Dat is de toepasselijke titel voor de tweede single die zangeres Dianne van Giersbergen (ex-Xandria; frontvrouw van Ex Libris) vandaag uitbrengt onder haar eigen naam DIANNE, met een allstar cast aan muzikanten die haar zo herkenbare karakteristieke sopraanstem laat excelleren. Het nummer is geproduceerd en mede geschreven door Joost van den Broek (o.a. Powerwolf, Epica, Blind Guardian), met Timo Somers (ex-Delain, Ayreon) op gitaar, Luuk van Gerven (ex-After Forever) op basgitaar en Roel van Helden op drums.

‘Unleash the Siren’ is opnieuw een symfonisch metal pareltje vol bombast, dat verhaalt over wat PTSD (post-traumatic stress disorder) teweeg brengt, en hoe het onder ogen komen van je eigen demonen de enige weg voorwaarts is. Een eerlijk oprecht verhaal met een zegevierend einde, pakkend vastgelegd in een bijgaande filmische video, geproduceerd door de Nederlandse symfonische gothic rockband Blackbriar.

Pre-save en Soundcloud link.

UNLEASH THE SIREN
‘Unleash the Siren’ is de opvolger van DIANNE’s debuutsingle ‘After the Storm’ die dit jaar op Valentijnsdag werd uitgebracht. Beide nummers komen op haar debuutalbum ‘Soulward Bound’, dat op een onconventionele manier tot stand komt: verspreid over vijf jaar, met twee singles per jaar. Door te kiezen voor deze manier van releasen zal DIANNE voor ieder nummer een andere band samenstelling, bestaande uit bekende en bevriende muzikanten, presenteren.

Leidraad in het geheel blijft uiteraard haar samenwerking met Joost van den Broek. ‘Soulward Bound’ belichaamt de gedrevenheid en toewijding die DIANNE op deze reis zullen leiden in haar zoektocht naar zichzelf. De totstandkoming van het album fungeert dan ook als een persoonlijke catharsis.

DIANNE (VAN GIERSBERGEN)
Dianne van Giersbergen (1985) is een Nederlandse dramatische sopraan, bekend als voormalig frontvrouw van de Duitse symfonische metalband Xandria waarmee ze de wereld rond toerde en twee albums en een EP uitbracht via Napalm Records, respectievelijk ‘Sacrificium’ (2014), ‘Fire & Ashes’ (2015) en ‘Theater of Dimensions’ (2017).

Momenteel is Dianne frontvrouw van progressieve metalband Ex Libris, die ze oprichtte in 2004 en die tot nu toe drie albums heeft uitgebracht: ‘Amygdala’ (2008), ‘Medea’ (2014) en het meest recente derde album ‘ANN’ uit 2019. Ze deelde daarnaast het podium met Ayreon tijdens diens ‘Into the Electric Castle’ shows (2019) en is tevens te horen op Powerwolf’s ‘The Sacrament of Sin’ (2018), Ayreon’s ‘Transitus’ (2020) en Amorphis’ ‘Halo’ (2022).

Dianne kreeg haar eerste zangles op vierjarige leeftijd en begon in 2005 haar bachelor Klassieke Muziek & Opera aan het ArtEZ Conservatorium. Ze studeerde in 2009 (bachelor) en in 2012 (master) beide cum laude af.

22 september 2023
In dit bericht:
Translate »