Persbericht, vrijdag 27 mei 2022

Alan White (Pelton, 14 juni 1949 – Seattle, 26 mei 2022) was een Britse drummer die vooral bekend geworden is van zijn werk in de symfonische rockband Yes. Naast Yes heeft White gewerkt met bekende artiesten als John Lennon, George Harrison, Joe Cocker, Ginger Baker en Steve Winwood.

Levensloop
Al vroeg in zijn jeugd in het dorp Pelton, niet ver van de stad Durham (in de Engelse regio North East England), begon White met het maken van muziek en op zijn dertiende speelde hij drums in een lokale band. Na zich de nodige bekendheid vergaard te hebben werd hem in 1968 gevraagd om te gaan spelen bij Ginger Baker’s Airforce (met onder andere Steve Winwood). Een jaar later werd hij door John Lennon bij de Plastic Ono Band gevraagd. Ook was hij te horen op het album All Things Must Pass van George Harrison (inclusief de hitsingle My Sweet Lord).

Tijdens een tour met Joe Cocker in 1972 werd White gevraagd om bij Yes te komen spelen als opvolger van Bill Bruford, die naar King Crimson was vertrokken. White bleef tot zijn overlijden lid van de band en was op alle officiële albums van Yes vanaf 1972 tot aan zijn overlijden te horen.

White was niet alleen percussionist, maar speelde ook verdienstelijk piano. In 1975 bracht hij het soloalbum Ramshackled uit; in 2006 een cd onder de groepsnaam White, met dezelfde titel.

Op 26 mei 2022 overleed White op 72-jarige leeftijd in zijn huis in Seattle.

bron: Wikipedia

26 mei 2022
In dit bericht: