Persbericht, vrijdag 27 mei 2022

Vandaag brengt Wytiki haar nieuwe single Salt uit. Dit is de opvolger van haar debuutsingle Starting Without U die eind april uitkwam. Beide tracks staan op de EP die later dit jaar zal uitkomen en die Wytiki geproduceerd heeft samen met Daan Schepers (Bazart & Eefje de Visser) in Antwerpen

Het nummer Salt gaat over naast iemand staan waarvan je zielsveel houdt, waar het niet goed mee gaat. Hoe moeilijk dat kan zijn, voor de mensen eromheen. Willen helpen, maar ook weten dat je niet de pijn kan wegnemen.

Wytiki over Salt: “Hoe draag je iemand waar je van houdt, wanneer het leven zo zwaar op ze leunt. Salt is een nummer dat gaat over het houden van een persoon, die zelf niet vindt de liefde waard te zijn.’’

In de muziek geven de strijkers en de akoestische gitaar inkleuring aan de liefde waar je niet omheen kan, en de elektronische laag voor de zware en dreigende kant. Het gevoel van Salt heeft Wytiki zelf ook vertaald in een visuele trailer.

Binnenkort zal Wytiki ook haar eerste liveshow spelen als soloartiest.  Op 7 juni staat ze in de Melkweg in Amsterdam als onderdeel van het Radar programma.

Over Wytiki
Voor Wieteke Wijte (1992) was het al snel duidelijk, muziek moest het gaan worden. Ze was er als kind al mee bezig, richtte een band op toen ze nog op de middelbare school zat, tourt vanaf haar 17e al als backingvocalist bij acts zoals o.a. DeWolff & Eefje de Visser en studeerde vijf jaar geleden af aan het conservatorium in Amsterdam. Nu is de tijd rijp om toe te geven aan het vurige verlangen om met haar eigen werk een plek in te nemen in het muzikale circuit.

28 mei 2022
In dit bericht: