De Duitse band WolveSpirit bestaat inmiddels ruim 10 jaar. De eerste albums van de band werden gemaakt bij de bekende producer Michael Wagener.  De producer en mixer van  Metallica, Motley Crue en Dokken om maar enkele acts te noemen. “Ja, hij woont weer in Duitsland maar is gestopt. Het was altijd fijn om met hem te werken, verteld zangeres Debbie Craft. “Wij zijn nu naar Nashville gegaan om dit album op te nemen.” verteld toetsenist Oliver, de toetsenist van de band.

Energie in het album

“Het is een energieke album geworden. We hebben op het album veel diverse energie levels zoals ballads en popsongs als ‘Over The Rainbow’. Er is veel cross over werk op het album te horen, maar dat gaat per ongeluk. Het komt bij ons veel voor dat we diverse genres in de songs belanden” aldus Oliver. Vergelijken bij de andere albums hebben we nu meer het idee gehad om een meer hard rock album te maken dan voorheen. Met diverse toetsensounds in de songs te brengen krijg je een andere sfeer, zoals in het Hells Bells  Are Ringing te horen is. Change The World is ontstaan door mijn songs. Wanneer ik de teksten schrijf denk ik wat zou ik tegen het publiek willen zeggen. Dit nummer weet ik nog. Ik lag op de bank, dat was nog voor corona tijd, en ik dacht Oh my God, in deze wereld is er zoveel haat en we maken maar mensen dood. Mijn vader was een in Duitsland gestationeerde US soldaat, en ik dacht aan hem en aan de oorlog. Ik heb vaak het idee Waarom kunnen we hier niet eens mee stoppen. Hebben we niet de power om te zeggen Stop! We willen toch niet in haat en ellende leven. Waarom kunnen we niet in harmonie met elkaar omgaan.”

Waar zijn we mee bezig!

“Vandaar dat ik het nummer als kom samen en zeg Stop Genoeg en verander de wereld! Met waar zijn we eigenlijk mee bezig.” Kijk maar naar de video. Het was erg leuk om deze  video te maken en we hebben het zelf betaald. Het lijkt op de Mad Max video,”

“In alle songs is een soort van message. Zoals in ‘Over the Rainbow’ dat gaat over mijn moeder die ik op jonge leeftijd heb moeten missen omdat ze gestorven is. Voor mij is er een leven na de dood, maar dat hoeft niet voor iedereen te zijn hoor. Maar bij dit soort situaties denk ik dat het een nieuw beter leven ontstaat en dat je dan je dierbare moet laten gaan en dat ook moet loslaten. De ‘Time is Running’ gaat vooral over de haastige mensen die niet meer zien wat er om zich heen gebeurd. Mensen gaan als een gek door hun leven en staan nauwelijks meer stil bij wat er om zich heen gebeurd. De zon over de weide of mooie vergezichten.”

‘Drown You Down’ gaat over de alcohol verlaving om aan te geven om door te zetten om hier uit te komen” breekt Oliver in. “‘Strong Against The Wind’ gaat ook over het niet opgeven en dat je met doorzetten kunt bereiken wat je zou willen. En ‘Thunder And Lightning’ is een lovestory”

“Ik moet ook altijd wat over de duivel schrijven” vervolgt Debbie, “Ik houd daar gewoon van! Hahaa voor mij is er eigenlijk niets lelijks aan. Voor degene die denkt dat het slecht is dan heb je daar ook last van. Wanneer je blijft denken dat het allemaal prettig kan verlopen dan is dat ook zo! We kiezen hier zelf voor!. Wanneer je zegt ik ben cool en beautiful dan is het ook zo. Ik denk wat ik denk en voel wat ik voel! Daar gaat het om!”

Duivels

Het leven is een trip en ervaring en dat brengt veranderingen met zich mee. De songs zijn harder om dat de tijd ook harder is en we leven in een gekke wereld! Ben je gek geworden tegenwoordig?? Dat is toch wat je meebrengt in de songs. Wanneer we een paar jaar later zijn, zal dat ook weer veranderen. Enige tijd geleden hebben we een video gemaakt van Holy Diver van Dio. Niet zozeer dat het op een album moest hoor. Het was alleen een stream als een ode voor Dio. Het was voor mij erg lastig om te gaan met alle reacties die mensen kwijt moesten. Over het zingen of andere dingen. Maar het ging ons om de liefde voor Dio en de rock. Maar niet zozeer om het op plaat uit te brengen ofzo,”

Wachten om live te spelen

WolveSpirit weet zich tegenwoordig wel te promoten maar live is het nog een ding. De band zoekt de ruimte om weer te kunnen en mogen spelen en te toeren. Het album is zeker de moeite waard voor degene die de stevige melodieuze rock een warm hart toedragen. “Yes we don’t know what will happen, but we are ready to kick the stage again!”

23 januari 2022
In dit bericht: