Berlin-based indieduo Wolf & Moon is terug met een nieuwe single. Waar de eerdere nummers van Wolf & Moon werden gevormd door hun reizen en door de prille liefde van twee avontuurlijke zielen, is To A Nova Star zwaarder en kwetsbaarder beïnvloed door persoonlijke tegenslagen die het Duits/Nederlandse stel hebben moeten doorstaan. Het geluid blijft echter positief en vol optimisme. Na een begin met dromerige en romantische dreampop volgt een ‘hook’ die je niet meer uit je hoofd krijgt.

“You came and then you were gone”, zingt Stef meteen aan het begin van To a Nova Star. Zij en Dennis kregen tussen 2020 en 2022 twee miskramen en ook bij Stef werd endometriose vastgesteld, een veelvoorkomende maar ondergewaardeerde chronische ziekte bij vrouwen – een reeks stoten onder de gordel die ze in de muziek wilden verwerken. “We want to help break the taboo and shame surrounding miscarriage”, zegt Stef. “And we want to do our part in the fight for more gender equality in medicine.”

 

 

Nieuw album
To A Nova Star zal verschijnen op alweer het derde album van Wolf & Moon, dat de naam To Get Lost zal gaan dragen. Op het meest extraverte werk tot nu toe verwerken Stefanie en Dennis de Beurs persoonlijke noodlotsslagen en geven ze hun pop noir een nieuwe impuls, die een lijn trekt van The xx en Beach House naar Tame Impala en het vroege Santigold. Het resultaat is het krachtigste album van de band tot nu toe, dat met hun debuut Before It Gets Dark uit 2019 werd genomineerd voor een VUT Indie Award en al optrad in twaalf landen op vier continenten, waaronder evenementen als SXSW, ESNS en Reeperbahn Festival. Op To Get Lost ontsteekt Wolf & Moon een verwarmend vuur aan het einde van de tunnel voor alle verloren zielen. “When you lost your heart on the way, we can find it again”, zingen ze. En je gelooft ze meteen.

 

28 februari 2023
In dit bericht:
Translate »