Bibi Breijman (1991) is winnares van de zangwedstrijd It Takes 2, winnares van de fotografiewedstrijd Het Perfecte Plaatje, winnares van The Big Music Quiz, als derde geëindigd in de Nationale IQ test met een score van 132, jonge spreekbuis van het koloniale verleden in Nederlands-Indië, moeder van twee jonge kinderen en de partner van een BN’ner, ruim 700.000 trouwe volgers op Instagram etc.

Geboren in Den Haag, dochter van toentertijd 26-jarige Indische vader en een 22-jarige Hollandse moeder die niet lang na de geboorte van Bibi uit elkaar gaan. Hierdoor ervaart ze al jong iets van de onrust die haar leven zal gaan kenmerken.
Lastige situaties en het moeten maken van de juiste keuzes vormen een rode draad in Bibi’s leven, maar het levert ook veel goeds op: een onbegrensde creativiteit, doorzettingsvermogen en een grote dosis eigenzinnigheid waardoor de 1,55 meter Bibi moeiteloos haar mannetje is komen te staan. Wat veel mensen ook niet weten is dat Bibi van jongs af aan al tientallen schriften vol gedichten, verhalen, brieven en songteksten schrijft.

Haar singleToverdrank’ komt 1 september a.s. uit en haar debuutalbum ‘Luchtkasteel’ later dit jaar.
Alles doet Bibi Breijman in eigen beheer: op haar eigen label, binnen haar eigen uitgeverij en met haar eigen gekozen team.

De single ‘Toverdrank’ is het eerste liedje dat Bibi voor haar debuutalbum ‘Luchtkasteel’ schreef. Het gaat over de online haat die we niet vaak recht in iemands gezicht zouden zeggen, maar wel durven posten op de sociale media. Dit online geweld, in de vorm van beledigingen, verwensingen, maar zelfs pure haat, laat niemand koud. Het is een uitnodiging en tegelijkertijd een vraag. Waarom vind jij dat je zomaar een mening over mij mag hebben; alsof je mij kent, sterker nog, weet wie ik ben. In plaats van te antwoorden met gelijke haat hoopt ze juist met liefde een tegengif te bieden.

Album & boek ‘Luchtkasteel’
Met het album ‘Luchtkasteel’ levert Bibi haar leven tot nu toe af in negen liedjes inclusief de door haar geschreven titelsong van de nieuwe film van Johan Nijenhuis: Verliefd op Bali.

‘Luchtkasteel’ komt niet alleen; Bibi schreef bij dit album een kleine autobiografie om de vaak diepzinnige teksten van het album van een toelichting te voorzien en dat liep een beetje uit de hand.
Het resultaat is een boek vol korte dagboekverhalen, intieme gedichten en foto’s, waarin Bibi haar diepste gevoelens en geheimen deelt, dit boek zal later dit jaar ook uitkomen (exacte release datum hiervan volgt nog).

Door ‘Luchtkasteel’ en het bijbehorende boek leer je Bibi Breijman in optima forma kennen; als onder andere influenza, partner van, moeder, zangeres en dichteres.

 

18 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »