Bernie Marsden, volledige naam Bernard John Marsden (Buckingham (Buckinghamshire), 7 mei 1951 – 24 augustus 2023) was een Brits gitarist voornamelijk bekend voor zijn werk bij Whitesnake

In maart 1976 trad hij toe tot de Deep Purple afsplitsing Paice, Ashton & Lord van ex-Purple leden Jon Lord (keyboards) en Ian Paice (drums) aangevuld met zanger/keyboardist Tony Ashton. Ashtons drankproblemen deden Lord en Ashton denken aan een reünie met ook al ex-Purple David Coverdale om Ashton in diens zang bij te staan. Nadat Coverdale weigerde was de groep dan ook snel uit elkaar.

Even leek het erop dat Marsden zou toetreden tot Wings van Paul McCartney maar het is Coverdale die Marsden inlijfde in zijn allereerste incarnatie van Whitesnake. Later zouden opmerkelijk genoeg Lord en Paice volgen om wat de meeste volgelingen de klassieke Whitesnake bezetting noemen te vormen. Marsden is medecomponist van heel wat nummers, waaronder andere de latere heropgenomen nummer 1-hit in de US: “Here I go Again”.

Na enkele stille jaren herenigde Marsden zich met zijn Whitesnake-kompaan Micky Moody in groepen als Moody/Marsden, The Snakes, The Company of Snakes en M3 en trad hij ook op met zijn eigen Bernie Marsden Band, waarmee hij in september 2006 ook België en Nederland aandeed.

Marsden overleed op 72-jarige leeftijd

25 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »