Een VR-vertelling door Nemo Vos met muziek van Spinvis

 

8 Miljard mensen leven er nu op aarde. 8 miljard mensen. 8 miljard verschillende gezichten. 8 miljard verschillende verhalen. Op 1 planeet. 8 Miljard Ikken van Nemo Vos neemt de toeristische route over deze planeet.

In de schoenen van een observerende bezoeker reizen we door de wereld waar 8 miljard mensen worden geboren, werken, oorlog voeren, liefhebben, dansen, kunst maken en sterven.

8 Miljard Ikken van Nemo Vos is geen gewone film. Het is een Virtuele Werkelijkheid. Een medium waarvoor eigenlijk nog geen beeldtaal is ontwikkeld. Het is een nieuwe poëzie. Wat je ziet, wat je meemaakt, is iets wat alleen jij zo kunt ervaren.

Alleen jij. Tussen 8 miljard anderen.

8 Miljard Ikken gaat op 26 & 27 januari in wereldpremière tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). 8 Miljard Ikken is onderdeel van het programma Art Directions. Ook is er een VR-bioscoopversie die dagelijks in Worm tijdens het filmfestival te zien is, met het sounddesign van Spinvis.

Dit project is tot stand gekomen samen met het Rotterdamse Dutch Digital Collectibles, die ook digitale merchandise heeft ontwikkeld.

Mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds, Cultuurloket Digitall en De Helling Utrecht.

Live Muziek en Tekst door Spinvis

Performers : Saartje Van Camp, Judith Rijsenbrij, Merel Junge, Ben Tanghe, Spinvis

 

19 januari 2024
In dit bericht:
Translate »