Vandaag laat Waylon weten dat hij dit jaar eindelijk weer met een tour langs bekende poppodia van Nederland zal gaan om zijn totale muzikale verleden met zijn fans te delen, de ‘Wicked Anniversary Tour’. Begin mei trapt hij af in Zoetermeer en eindigt na in totaal 24 keer spelen eind oktober in Hoofddorp. Zijn grootste hits van alle albums die hij ooit heeft gemaakt, zijn nauwelijks in twee uur te proppen en dat was hij dus in eerste instantie ook helemaal niet van plan. Onder lichte dwang is het hem toch gelukt om het in twee uur samen te vatten. Wie de zanger trouw heeft gevolgd weet dat als hij eenmaal op het podium staat het heel lastig is om hem ervan af te krijgen. En gelukkig maar, want met zoveel talent is dat ook waar hij thuishoort. Zijn eigen ‘snoepwinkel’ tour noemt Waylon het, waar hij eindeloos kan kiezen uit alle genres waar hij ooit aan heeft geproefd in zijn lange carrière. Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven uit die 15 jaar zegt hij volmondig:

”I’m still standing!”


VAN TALENTENJACHT NAAR COACH VAN THE VOICE

Waylon is het levende bewijs van waar het NIET winnen van een talentenjacht allemaal toe kan leiden. Vijftien jaar en acht albums later komt het allemaal samen in de ‘Wicked Anniversary Tour’. Wicked Ways is de titel van zijn eerste album in 2009 en het begin van de zeer succesvolle carrière van één van Nederlands beste zangers. Een carrière die begon met het fragment uit Hollands Got Talent waarin de jonge Waylon de juryleden in 2008 tijdens de auditie omverblies met zijn versie van ‘This is a Mens world ‘. Voor wie het vergeten is, klik hier ajb. Het leverde hem een platencontract op bij Universal, die hem onderbrengt bij het legendarische Motown platenlabel. Waylon is de eerste Nederlander die bij Motown tekent.

In augustus 2009 komt daar dan ook zijn eerste album Wicked Ways uit en tevens de eerste single ‘Wicked Way‘ waarmee hij de harten van vele Nederlanders weet te veroveren.

 

HET DRAAIT UITEINDELIJK ALLEMAAL OM DE MUZIEK

In 15 jaar volgen na Wicked Ways: The Escapist, Common Linnets (met Ilse Delange), Heaven After Midnight, Seeds, The World Can Wait, Human en zijn Nederlandstalige uitstapje: Gewoon Willem. Maar het waren niet alleen albums; ook twee songfestival deelnames (waarvan één deelname op de tweede plaats eindigde), een succesvolle carrière als coach van The voice of Holland en zijn uitverkochte concerten in Rotterdam Ahoy waar hij ongeëvenaard de grootste hits uit de
‘Top 1000 Allertijden’ verzorgt, want live op het podium is hij in zijn element en op zijn best.

 

10 maart 2024
In dit bericht:
Translate »