Persbericht, dinsdag 25 januari 2022

De Amerikaanse indierockband Warpaint kondigt vandaag hun vierde langspeler Radiate Like This aan, dat op 6 mei uitkomt. De bekendmaking gaat gepaard met de release van de eerste single Champion. De aanstaande plaat pakt de draad van het vorige studioalbum Heads Up op en zet het bijzondere verhaal van de band voort. Als Heads Up de volwassenwording was, dan toont Radiate Like This de band in al haar glorie.

Zes jaar geleden bracht Warpaint het studioalbum Heads Up uit. Sindsdien is het druk geweest voor de bandleden: ouderschap, tours en soloalbums kregen voorrang en zorgden voor grote logistieke uitdagingen om Warpaint weer bij elkaar te brengen. De drang was groot: met meer dan 20 jaar op de teller is Warpaint zowel een band als een thuis geworden voor de vier bandleden. En dus zochten ze elkaar op en werd er een nieuw album gesmeed in de begindagen van de pandemie.

“I was saying the other day that we should’ve called this album Exquisite Corpse, but it was already taken,” aldus zangeres/gitarist Emily Kokal, verwijzend naar de titel van de eerste EP van Warpaint uit 2007. “It would’ve been very fitting.”

Vanwege de fysieke afstand tijdens de pandemie nam elk bandlid stukken apart op – vaak in een geïmproviseerde studio – en stuurde het werk door naar de volgende. Hierdoor was er tijd om elk nummer laag voor laag en tot in detail af te werken. “It’s the first time we’ve ever made an album like that, but in a weird way, it made us take our time with everything”, zegt Emily Kokal (zang/gitaar). “The process felt more meditative, less rushed”. Het resultaat ervan is het scherpste Warpaint album tot nu toe, dat bestaat uit strakke en verleidelijke tracks.

26 januari 2022
In dit bericht: