De Nederlandse popgroep VOF de Kunst bestaat dit jaar 40 jaar en dat viert de band met een nieuw opgenomen live album met daarop 2 nieuwe nummers en een serie jubileumconcerten waarvan twee speciale shows op zondag 29 oktober in thuisstad Tilburg. Vanaf 13.00 is de Tilburgse Schouwburg die dag voor de kinderen met nog één keer het succesvolle Kinderpopconcert samen met Erik van Muiswinkel. Vanaf 16.00 draait het om 40 jaar VOF de Kunst en speelt de band hun grootste Nederpop hits voor en met hun trouwste fans én een paar bijzondere gasten!

 

Een veelzijdige carrière

VOF de Kunst kan in hun jubileumjaar terugkijken op een veelzijdige carrière. Meteen na hun oprichting in 1983 was er het internationale succes van Suzanne. Het nummer stond 4 weken op nr 1 in Nederland en wereldwijd werden van ‘Susanna’ meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht! In 1987 zorgde de klassieke meezinger Eén kopje koffie opnieuw voor een hit in Nederland. Een aanvankelijk eenmalig eerbetoon van de band aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidde in 1990 tot een reeks succesvolle kindercd’s. Unieke kinderliedjes werden in een eigentijds jasje gestoken en vastgelegd op met goud en platina bekroonde albums. VOF de Kunst trok met hun speciale Kinderpopconcert 8 jaar lang volle zalen. Sinds 2013 treedt VOF de Kunst weer op met hun poprepertoire in Nederland en België. Dit jaar dus met hun 40-jarige jubileumshow.

 

VOF de Kunst 40 jaar jubileum concert

De band rond zanger/frontman Nol Havens is sinds hun oprichting 40 jaar geleden eigenlijk nooit weggeweest en staat met nummers als Suzanne, Eén kopje koffie maar ook Oude liefde roest niet en Retour Sneek nog steeds voor onvervalste Nederpop. In september/oktober touren de mannen langs Nederlandse podia. Op de setlist staan de songs die de afgelopen jaren een grote rol in hun carrière hebben gespeeld. Uiteraard komen de grote hits voorbij, maar ook hun nieuwe werk zal te horen zijn. In Tilburg wordt de band op het podium bijgestaan door een aantal verrassende gasten. (info & tickets).

Het Grote VOF de Kunst 40-jaar Eenmalige Kinder-Popconcert

Tussen 1996 en 2005 bouwden Nol Havens en Erik van Muiswinkel in alle theaters een feestje. Hele families genoten van de populaire griezel- en pretparkliedjes en natuurlijk alle beroemde evergreens van Annie M.G. Schmidt. Op zondag 29 oktober keert VOF de Kunst samen met Erik van Muiswinkel terug naar de dagen van hun legendarische kinderpopconcerten en kunnen de kinderen van toen met hun kinderen en hun ouders nog één keer genieten van Het Beste uit de Vijf Grote Shows van Toen. (info & tickets).

VOF de Kunst 40 jaar – nieuw album Live in de Schiecentrale

Speciaal voor dit jubileum heeft VOF de Kunst hun meest populaire nummers in sfeervolle live-versies opgenomen in de Rotterdamse Schiecentrale. Naast de hits komt op dit album ook nieuw werk te staan. Het album komt uit op 27 oktober op Disky Entertainment en wordt voorafgegaan door het door Nol Havens geschreven Beter dan dit als eerste single, op 6 oktober.

 

18 september 2023
In dit bericht:
Translate »