Venice Live@Atlas theater te Emmen
Datum 4 april

 

Het was de laatste show van deze tour.  De Amerikaanse Americana band Venice is wereldberoemd in Nederland en dat zie je dan ook aan deze tour. De zalen zijn zo goed als uitverkocht en de bezoekers kunnen genieten van een enthousiaste band. Dat geldt ook voor deze laatste show.

De band had diverse gasten uitgenodigd, waaronder de mensen die hen voor het eerst naar Nederland heeft gehaald. De band ziet deze mensen uit Hardenberg als tweede familie en zijn trots op wat daarna is gebeurd.

Het was al een soort van Nederlands onderonsje. Het nieuwe  album Stained Glass stond centraal voor deze tour. Hierbij speelt de drummer Andre Kemp een verbindende rol. Zijn werk als kunstenaar /ontwerper zien we tevens als hoes van het nieuwe album en op het podium van deze tour.

De band weet ook hun laatste show vol energie te spelen. Met ‘Blame It On theThe Milkyway’ start het concert en krijgt men direct het theaterpubliek mee. Met de verhalen over de covid tijd en dat men ieder op hun eigen wijze songs maakt en hoe die zijn ontstaan vertellen zanger Kipp en Mark Lennon. Deze verhalen kun je later elders lezen op deze site.

De harmonische vocalen zijn nog even mooi als 20 jaar geleden toen de band doorbrak met het album SpinArt en hun versie van de 2 Meter sessies van Jan Douwe Kroeske.
De harmonische vocalen en de intieme sound kent de sfeer van Crosby Stills & Nash. Met de nodige attentie van het publiek worden ‘Souls Connected’, ‘Lavender Lighter’, ‘Middle Age Lulleby’ passeren de revue.
Natuurlijk werden songs ‘Always’, ‘The Man You Think I Am’, ‘Think Again’ en het mooie ‘The Family Tree’ gespeeld.  Met ‘One More Song’ sluit de band hun Nederlands theatertour succesvol af.

 

6 april 2024
In dit bericht:
Translate »