De internationaal geprezen Amsterdamse singer-songwriter VanWyck keert terug met haar vijfde album, Dust Chaser, dat op 27 september verschijnt. Vandaag verschijnt ook de single Towards The Sun

Het nieuwe album, beïnvloed door desert-rock, blues, dance en psychedelica, markeert een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Dust Chaser verkent thema’s van bevrijding – van verdriet, knellende banden en verwachtingen. De eerste single, Towards the Sun, is een lichtvoetig en opgewekt nummer over het achterlaten van het verleden en kiezen voor een nieuwe toekomst.

VanWyck: “Na onze laatste tournee was ik fysiek en mentaal uitgeput. Een blessure dwong me tot rust en gaf me de tijd om te reflecteren. Ik realiseerde me dat ik veel bagage droeg die niet van mij was en dat het tijd was om los te laten en verder te gaan. Towards the Sun ontstond uit dat gevoel van vrijheid en onbevangenheid, iets wat we ook in de studio wilden vastleggen door alles in één keer op te nemen.”

Beluister Towards The Sun

VanWyck gaat in het najaar op clubtour en start in januari 2025 met haar theatertour. Bekijk hier alle data.

De Amsterdamse singer-songwriter Christien Oele, bekend als VanWyck, debuteerde in 2018 met het album An Average Woman, dat unaniem lovend werd ontvangen. In 2019 volgde het geprezen Molten Rock en tijdens de lockdown in 2020 bracht ze het akoestische album God is in the Detour uit. In 2022 verscheen het conceptalbum The Epic Tale of the Stranded Man, beide goed voor 4 sterren in MOJO Magazine. VanWyck heeft een uitgebreide theatertournee door Nederland gedaan, gezongen in het Concertgebouw en opgetreden in Engeland, België en Scandinavië.

https://www.vanwyck.nl/home

 

9 juni 2024
In dit bericht:
Translate »