Persbericht, vrijdag 11 februari 2022

Vandaag is de release van de single ‘Dance’ van Tobias Bader. Het is een remix van het nummer wat eerder verscheen op het album ‘Lost On A Star’. Voor de opnames nodigde Tobias een aantal wereldklasse muzikanten uit waaronder de bevriende Grammy Award winnende jazz pianist Brad Mehldau en de Jay Horns (met oa Jel Jongen en Allard Buwalda). De kenmerkende Clavinet wordt gespeeld door Brad. Dee Dee Dekkers (een van de vroegere Bombita’s) heeft de backing vocals gezongen en Raffaëla Herbert de ad libs vocals.
Tobias: “Het moeilijkste om te schrijven zijn swingende nummers met een catchy melodie. Dat is voor mij de heilige graal van de popmuziek. Ik ben zelf heel blij met deze poging. De funky Clavinet geeft het echt een vintage seventies feel.”

De single is o.a. via spotify te beluisteren via deze link.

Tobias Bader maakt toegankelijke vintage popmuziek waarin de helden uit de jaren zestig en zeventig doorklinken: Neil Young, David Bowie, Stones, Lou Reed, Fleetwood Mac en JJ Cale. De karakteristieke en melodieuze songs variëren van eenvoudig gearrangeerde ingetogen liedjes tot swingende rock met volledige bandbezetting. De poëtische en  beeldende teksten zijn van de hand van Dick Sinnige waarmee Tobias een langjarige samenwerking heeft.
Live speelt Tobias zowel solo als in duo bezetting en met band. In de duo bezetting wordt hij begeleid door Ute Passionflower.

Dance is een swingende track die Tobias zijn liefde voor jaren zeventig soul en vroege disco verraad.

Tobias Bader: Facebook |  YouTube |  Spotify |  Instagram

15 februari 2022
In dit bericht: