Met een microfoon en een pen in de hand brengt de singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer David Kushner uit Illinois de klassieke troubadour-stijl naar het moderne tijdperk. Zijn schrijftalent en openhartigheid leiden tot intrigerende teksten over mentale gezondheid en geloof. En dat niet zonder succes, zijn debuut-EP uit 20

22, Footprints I Found, behaalde honderden miljoenen streams en hij werd onder andere opgemerkt door het magazine Rolling Stone.

Opgroeiend als jongste in een gezin van zes kinderen, keek hij naar de band van zijn oudere broer en zong hij met zijn vier zussen mee met lyric video’s. Gefascineerd door storytelling bestudeerde David Kushner Eminem-klassiekers op de computer van zijn ouders. Hij pakte een gitaar, speelde mee met Green Day en leerde zo gitaarspelen. Vocaal liet hij zich inspireren door Hozier en Bon Iver en verfijnde hij zijn stem door vele uren te oefenen tijdens de middelbare school.

Ondertussen bouwde hij geleidelijk aan zijn publiek op sociale media dat zich aangetrokken voelde door zijn inhoud over mentale gezondheid en motiverende berichten. “Jongeren zijn zo bang om te falen, dus probeerde ik ze te motiveren,” vertelt David. Terwijl zijn online aanwezigheid verder groeide, uploadde hij covers van onder andere Shawn Mendes, Justin Bieber, The Neighbourhood, Mumford and Sons en The Lumineers op online platformen. Hiermee behaalde hij honderden miljoenen views en bouwde hij een TikTok fanbase van bijna 2 miljoen volgers op.

David Kushner bracht in 2022 zijn EP Footprints I Found uit, met daarop de singles Mr. Forgettable en Miserable Man. Hij ging viraal met Miserable Man door op TikTok steeds een fragment van het nummer te delen. Dit leverde hem wereldwijd meer dan 600 miljoen streams op in slechts 12 maanden, 3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, 24 miljoen YouTube-weergaven en 70 miljoen likes op TikTok.

Halverwege maart bracht David de single Elk Grove uit en kondigde hij zijn debuutalbum aan. De daaropvolgende weken begon hij met het teasen van zijn toen nog aankomende single Daylight. Deze strategie bewijst opnieuw zijn succes, Kushner behaalde voorafgaand aan de officiële release ruim 80 miljoen views op TikTok en kreeg ruim 100.000 pre-saves op Spotify. Een ruime week na de release van Daylight, staat Dayid Kushner #1 in NL Spotify Top 50, #2 in NL Apple Top 100,  #5 YouTube Chart NL en #5 in Global Spotify Top 50. Daylight is geproduceerd door Rob Kirwan (Hozier, “Take Me To Church”) en heeft momentel 45 miljoen wereldwijde streams op Spotify.

26 april 2023
In dit bericht:
Translate »