Het zal je vast niet verbazen dat Van Morrison een album heeft gemaakt dat geïnspireerd is door Skiffle. Van Morrisons liefde voor Skiffle gaat namelijk al terug naar zijn jeugd. De befaamde platenzaak Atlantic Records in Belfast was voor de zanger een vaste prik, waar hij luisterde naar folk, blues en jazz uit het begin van de 20e eeuw.

Enkele decennia later komt Van Morrison terug op zijn liefde voor het genre met zijn nieuwe album Moving On Skiffle, dat op 10 maart 2023 verschijnt. Hij introduceert het album met de lead single Streamline Train.

Het 23 nummers tellende album raakt de kern van de muziek die Van Morrison al bewoonde sinds hij zes jaar oud was en rondhing in de rokerige ruimtes van Atlantic Records in Belfast. Vol pure covers, staan er op het album ook nummers met originele Van Morrison arrangementen en teksten. Hij lanceert het album met de single Streamline Train, geschreven door bluesartiest Red Nelson in 1936 en populair gemaakt door The Vipers Skiffle Group in 1957.

Van Morrison is een Noord-Ierse singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Hij werd bekend als zanger van de band rockband Them, die in 1964 een hit scoorde met de single Gloria. In 1967 startte Van Morrison zijn solocarrière met de legendarische debuutsingle Brown Eyed Girl. Ondertussen staat de teller op meer dan 40 albums. In 2016 werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor de muziekindustrie.

25 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »