Vandaag, 8 oktober, komt de eerste single van Beachdog uit, genaamd ‘Crawl in Pieces’. Het is de eerste single van een komende 7 inch EP met dezelfde titel, die uit gaat komen op 19 november.

David Achter de Molen werd bekend als zanger van John Coffey, de punk/hardcoreband die harde muziek weer populair wist te maken in Nederland. Na tien jaar stopte John Coffey op hun hoogtepunt en trok David zich terug. Er volgden jaren van radio presenteren en podcasts maken, maar het bloed kroop toch weer waar het niet gaan kon.
Na drie jaar jeuk om weer muziek te maken en het gemis van de reuring vond hij in Ruben Lisman een van de meest getalenteerde gitaristen van Nederland en schreven ze een jaar lang samen songs. De rest van de band haalden ze daarna uit de hardcore-scene van het zuiden des lands.

Een eerste 7” (‘Crawl in Pieces’) komt 19 november uit op Snowstar Records en laat een geluid horen dat van grunge via punk naar post-hardcore gaat. Twee nummers die doen denken aan Basement en Touché Amoré, maar ook aan Foo Fighters en Soundgarden. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden.

8 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »