Persbericht, donderdag 26 mei 2022

Vol verheuging kondigt V2 Records de samenwerking aan met het Nederlandse Mike Rogers. Geen soloartiest maar een heuse nieuwe band bestaande uit Mike Mago, Roger van der Zwan (TWR72) en Micha de Jonge (Kita Menari) waarin verschillende muzikale werelden samen komen.

Mike en Roger hebben elkaar ontmoet begin jaren 2000 al tijdens beruchte Nederlandse underground electro parties zoals Rauw en Dum Dum, waar zij optraden als DJ. Het was een rauwe en energieke tijd vol electro, Franse House, fidget en techno. Door de jaren heen ontwikkelden ze beiden apart van elkaar hun eigen sound als producers, maar ze bleven wel in contact met elkaar. Op een gegeven moment kwamen ze erachter dat ze allebei eenzelfde droom hadden, namelijk om een live act op te richten geïnspireerd door de acts waar ze mee opgroeiden en die ze live zagen op festivals als Lowlands (bijvoorbeeld Miike Snow, Foals, Editors, Van She, Goose).

Mike en Roger begonnen aan deze droom als producer, maar ontdekten na verloop van tijd dat ze eigenlijk wel een zanger nodig hadden om hun eigen sound volledig te kunnen ontwikkelen. Die vonden ze in de persoon van Micha, frontman van Kita Menari, die toevallig net op zoek was naar iets nieuws. Met zijn live ervaring in de indie scene, was hij een perfecte nieuwe speler voor de groep. Toen ze met zijn drieën begonnen te werken, reikte hun creativiteit dan ook al snel naar een hoger niveau.

Het begin volgend jaar te verschijnen debuutalbum combineert analoog met digitaal, retro met modern. Het is een ontdekkingstocht door de wortels van hun inspiratiebronnen als muziekliefhebbers gecombineerd met de songwriting- en productieskills die ze door de jaren heen hebben ontwikkeld. Daarbij worden korte muzikale ideeën constant onderling heen en weer geschoten en individueel verder ontwikkeld. Dat vruchtbare proces gaat door en door totdat er een song en zelfs een heel album is. Een album dat gedurfd klinkt met grootse muzikale gebaren maar ook oprecht en zonder sensatiezucht.

En zo komen we op de boodschap die Mike Rogers met het album uit wil dragen. Waarom lijkt het tegenwoordig alsof er altijd gekozen moet worden tussen zwart of wit? Je hoeft niet te kiezen tussen extremen. Je kan bescheiden zijn in je meningen en nog steeds Live Out Loud!

Dat is de boodschap die Mike Rogers met je deelt. Ga naar buiten en leef in het moment. Je hoeft niet altijd een kant te kiezen. Dat hoor je ook terug in de muziek, die geenszins bescheiden klinkt maar wel stijlen van verschillende kanten van het muzikale spectrum combineert en daarmee geen extremen aangaat maar juist een perfecte balans in het midden creëert maar de luisteraar net zo goed bewust een dubbelzinnig gevoel geeft.

Roger: “We moedigen aan om hardop vragen te stellen. Om hardop je onzekerheden te delen. Om te zeggen, ik weet het niet, maar ik geef er wel om. Om hardop te vergeven. Om hardop te leven. Live out loud!”

26 mei 2022
In dit bericht:
Translate »