Tristan is de naam van de Gentse ambient pop-artiest Isolde van den Bulcke en op 21 oktober zal ze haar debuutalbum Wellif uitbrengen via PIAS. De nieuwe single Human Allergy is nu uit.

Wellif is een verhaal van liefde en groei, doet een beroep op een verscheidenheid aan vormen, ritmes, melodische ideeën en harmonieën en in het hart van het album ligt Tristans verleidelijke stem. Ze vermengt moeiteloos elektronica met pop en een vleugje jazz, het is duidelijk dat ze een natuurlijke liefdesrelatie heeft met geluiden en niet bang is om het artificiële te omarmen. Met een voorliefde voor pruiken, verzonnen woorden en synthesizers, speelt Tristan met de perceptie van wat echt is en wat niet.

Van het surrealistische gerommel van Ian Des tot de rijke klanken van Wildmouth, over haar debuutalbum gidst Tristan ons op de weg van de menselijke conditie, waarbij ze de delen van onszelf blootlegt die we liever niet onderzoeken. Van hartenbreker tot hartenbreker, het ene moment is ze een blozend meisje, het andere moment een sinistere diva. Of eigenlijk, is ze beide. Ze is Maurice Ravel en ze is Death Grips. Elders is It’s Him een wanhopig persoonlijk verslag van een vorige mislukte relatie terwijl Isuk weelderig en verleidelijk is, deels geïnspireerd door de klanken van de Braziliaanse bossa maestro, João Gilberto.

De nieuwe single Human Allergy gaat over een break-up waarbij verschillende mensen gekwetst zijn en de onzekerheden en projecties die daaruit voortvloeien. Tristan beschrijft het nummer als “mijn poging om een pop-classic te schrijven”, en het resultaat is een betoverende cocktail-noir song, drijvend op een door Lena Platonos geïnspireerde drumbeat, waarin een frivool klarinet-arrangement duelleert met een dreigend ‘I’m a Human Allergy’ mantra. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Tristan componeert, produceert en voert haar eigen muziek uit. ze studeerde jazz zang aan het Conservatorium van Gent en de Universiteit van Tilburg en zette op haar 17e de eerste stappen richting een veelbelovende muziekcarrière. Tristan wordt beschouwd als één van België’s opkomende vrouwelijke artiesten, de avant-garde soundscapes van haar debuut-EP Illusje, die in 2018 werd uitgebracht met lovende kritieken, de genre-tartende art-pop/jazz/electro EP-opvolger Delidomia verscheen in 2019 en ze kreeg veel lof van tal van smaakmakersmedia waaronder The Quietus en radio-ondersteuning van Worldwide FM en Robert Elms op BBC Radio London.

15 september 2022
In dit bericht:
Translate »