RIJNTJE ZINGT VRIENTEN MET VRIENTEN SAMEN MET RESIDENTIE ORKEST DEN HAAG

Met een album, twee concerten en een tour brengen Trijntje Oosterhuis, Xander Vrienten en het Residentie Orkest olv Joost Geevers een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn symfonische bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums. 

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van Vlieg met me mee en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer Het gaat niet over.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums – En toch…, Alles is anders en Tussen de regels – die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan.

Het album is via onderstaande link te beluisteren op Spotify.

“Met liefde, respect, meesterschap en een grote hoeveelheid muzikale bedrijvigheid introduceerden zangeres Trijntje Oosterhuis en bassist Xander Vrienten dinsdagavond hun gezamenlijke album bij het publiek” – NRC (uit recensie van de show in het Concertgebouw dd 31-1-2023)

TRIJNTJE & XANDER ON TOUR

Vanaf maart 2023 touren Trijntje met Xander met een te gekke band door het land langs clubs en theaters.

 

7 maart 2023
In dit bericht:
Translate »