De Rotterdamse post punk groep Tramhaus komt op 20 september met het langverwachte debuutalbum ‘The First Exit’. Vandaag kondigt de band naast de releasedatum ook een uitgebreide Europese releasetour aan, waarmee de band maar liefst elf landen doorkruist. De tour start op woensdag 2 oktober in de grote zaal van Paradiso. Het nieuws wordt vergezeld van de explosieve eerste single ‘Beech’, die de kenmerkende live energie van het vijftal onderstreept, en vanaf vandaag overal te streamen is. Debuutalbum ‘The First Exit’ zal op CD/LP verschijnen bij Subroutine Records.

‘The First Exit’ werd opgenomen in de illustere Katzwijm Studio met technicus Floyd Atema. Het album dat verschijnt op vrijdag 20 september, vormt een nieuwe mijlpaal in de opmars van de Rotterdamse groep. De release komt uit op CD/LP bij Subroutine Records, dat ook eerdere releases uitbracht. Konkurrent is opnieuw de samenwerking met het label aangegaan en distribueert het Tramhaus debuut en alle andere Subroutine releases exclusief in de Benelux.

Het nieuws wordt vergezeld van de explosieve eerste single ‘Beech’, die de kenmerkende live energie en dynamiek van de band onderstreept met een meeslepende riff en een welhaast euforisch refrein. ‘Beech’ is vanaf vandaag beschikbaar op alle streaming platforms. Ter illustratie een geweldige live registratie van de song, gefilmd op de laatste van acht optredens tijdens SXSW in Texas.

Na de release gaat de band op een zeer uitgebreide Europese release tour, die op woensdag 2 oktober van start gaat wanneer de band haar debuut maakt in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Daarna tourt de band ruim dertig dagen door elf landen in Europa, van het Verenigd Koninkrijk tot Bulgarije. De speeldata voor deze release tour worden tevens vandaag aangekondigd en een volledig overzicht van alle optredens is onderaan dit persbericht te vinden. Deze zomer is de band eerst nog te zien op diverse Europese festivals, waaronder Primavera Sound in Barcelona, Paredes de Coura in Portugal, Haldern en Fusion in Duitsland, en het eendaagse Release in Athene, Griekenland waar Tramhaus een line-up met Pulp, The Smile en Ride completeert.

(tekst verder onder video)

Tramhaus is de gedurfde postpunksensatie uit de rusteloze en immer innovatieve stad Rotterdam. In zijn relatief korte bestaan ​​heeft Tramhaus naam weten te maken tot ver buiten de grenzen van zijn geboortestad. Gekenmerkt door hun vreugdevolle en energieke ervaring, heeft de band bewezen deze boodschap zowel live als op opname over te kunnen brengen. De muziek van Tramhaus voelt als een soundtrack bij een levendig, mysterieus en gevaarlijk verhaal. Er is geen ruimte om achterover te leunen terwijl de band je meeneemt in een dragrace vol emoties en euforie gedreven door gestroomlijnde, vurige liedjes vermengd met fragiele en abstracte tonen. Dit hele spektakel wordt gevoed door de bijna symbiotische relatie tussen de vijf bandleden.

Na het uitbrengen van verschillende singles en een EP met vier nummers, en het ontvangen van lovende kritieken van internationale media, waaronder KEXP Seattle, The Quietus, kondigt de band vandaag hun aanstaande debuutalbum ‘The First Exit’ aan voor release op 20/09/2024.

 

 

25 april 2024
In dit bericht:
Translate »