De Amerikaanse blues-gitarist Tommy Castro was al op jonge leeftijd geïnspireerd door legendes zoals B.B. King en Eric Clapton. Hij speelde toen nog in veel verschillende bands. Pas na zijn 30ste begon hij een eigen band te vormen en ook eigen songs te spelen. In zijn eigen band kon hij al de verschillende invloeden combineren die hem zo hadden geïnspireerd, blues, soul en r&b. Hij zelf noemt het resultaat dan ook: “Funky Southern Soul, Big City Blues and Classic Rock”.

Hij heeft in zijn lange carriere ook drie grote blues muziek prijzen in de VS gewonnen met zijn eigen werk:
– B.B. King Entertainer of the Year
– Band of the Year (met The Painkillers)
– Album of the Year

In 2021 bracht hij met zijn band The Painkillers zijn eerste blues-opera uit met “A Bluesman Came To Town”. Het gaat over het verhaal van een jonge man die op de boerderij van zijn ouders opgroeit en door het blues-virus wordt besmet. Hij leert gitaar te spelen en trekt de wijde wereld in, om ten slotte te beseffen, dat hij juist thuis vindt waar hij naar op zoek was.

Bij de shows in Venlo in november zal hij naast songs van dit aktuele album ook songs van zijn eerdere meer dan 15 albums spelen.

“Tommy Castro & The Painkillers showcase the power of the blues, soul and down-and-dirty rock ‘n’ roll… rousing and infectious. This is energizing, scorching, soul-shaking music…. pure pleasure.”
(Living Blues)

Show:
zo. 12 november – Venlo – Grenswerk

8 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »