Persbericht, donderdag 9 december 2021

Op vrijdag 10 december lanceert zanger en tekstschrijver Lucky Fonz III zijn nieuwe single ‘Toedeloe’ als kick-off van de plannen voor 2022. De release is een voorproefje op het nieuwe album ‘Hemellichamen’ dat op 4 maart 2022 uitkomt en op de vorige week aangekondigde clubtour. ‘Toedeloe’ is weer een unieke nederpop-cultklassieker-in-de-dop. Compleet met sexy beat, slimme teksten en meezingbaar refrein, de perfecte afsluiter voor zo ongeveer alles.

Lucky’s nieuwe album ‘Hemellichamen’ verschijnt op 4 maart 2022. Uitgebreide informatie volgt nog maar wat we alvast kunnen delen is dat het weer een verzameling van schitterende Nederlandstalige liedjes is geworden. Soms melancholisch, soms extatisch, soms hartverscheurend, soms hilarisch. Enkele van de nummers zijn weliswaar voor het eerst opgenomen maar staan al bekend als live-favoriet, zoals ‘Toedeloe’, ‘De Zender’ en ‘Alles om je heen’.

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in ons cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij zeven albums met eigenzinnige indiepop. Als live-performer veroverde hij zowel de clubs als festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaret publiek. Niet voor niets riep VPRO’s 3voor12 Lucky op basis van zijn live- reputatie uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Ook op TV maakte hij furore; als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer aan De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen. Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen.

Na zijn succesvolle theatertournees en verrassende festivaloptredens keert hij in het voorjaar van 2022, gewapend met een nieuw album en een nieuwe show vol prachtige liedjes, eigenzinnige teksten, humor én ontroering, terug naar de clubzalen van Nederland. Lucky Fonz III ‘Hemellichamen’ clubtour (tour data).

Website | Facebook | Instagram | Spotify

11 december 2021
In dit bericht:
Translate »