De jonge Tilburgse gitaarband Mood Bored liet in de zomer van 2022 voor het eerst van zich horen met hun super catchy single Easy Going. Deze heerlijke oorwurm bleek meteen een schot in de roos te zijn.

Tal van vaderlandse radiostations, waaronder 3FM, Kink Radio en Radio Veronica, pakte het breed en enthousiast op, en de track viel ook op bij bands als Wolf Alice en Nations of Language, waarna uitnodigingen volgden om voor hen als support act het podium te delen tijdens hun Nederlandse tours eind vorig jaar. Bovendien leverde het ook de samenwerking op met een New Yorks managementbureau.

Na Easy Going verschenen de singles Pour Into Me and Lucky op weg naar hun debuut EP Bored die vrijdag via Mattan Records is verschenen en kan worden gestreamd op verschillende digitale platformen zoals Spotify, Apple Music en Deezer.

Bored telt 7 songs. Naast de hierboven genoemde singles, staan er nog 4 kakelverse liedjes op. Focus track Vibe Like Edie is er daar 1 van en is tegelijk met de release van de EP verschenen en hier op Spotify te beluisteren.

Mood Bored is opgericht door de vrienden Myrte Driesenaar, Daan Stuyven en Timo de Wit. Ze leerden elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg. Hun muziek bestaat zowel uit rauwe gitaren, punky basslines en poppy hooks, maar even goed uit kalme en lieflijk aandoende klanken met een nostalgische inslag. Tekstueel grijpen ze de rusteloosheid van jongvolwassenen aan als ook de overweldiging en opwinding die er óók bij hoort.

 

Live:
4 mei – Amsterdam, Cinetol (EP release show)
14 juni – London, Koko (supporting Nation of League)
16 juni – Glasgow, QMU (supporting Nation of Language)
1 juli – Texel, Sompop

 

1 mei 2023
In dit bericht:
Translate »