Veertig jaar na het verschijnen van Michael Jackson’s Thriller hebben Sony Music en de erven van Michael Jackson een speciale dubbele uitgave van het album uitgebracht: Michael Jackson Thriller 40. Daarop staat naast het originele album ook een aantal zeldzame bonustracks en demo’s.

Op de dubbele cd-set Michael Jackson Thriller 40 telt in totaal 34 tracks: het originele Thriller-album en een nooit eerder uitgebrachte songs, waar Michael destijds aan werkte voor Thriller. Tegelijk met de release van het jubileumalbum zullen op diverse streamingplatforms in immersive audio ook vijftien tracks van The King of Pop uitkomen, die tot op heden enkel beperkt fysiek verkrijgbaar waren.
Voor het eerst zijn ook 4k-versies beschikbaar van de originele video’s van ‘Beat it’ en ‘Thriller’.

Sinds de release op 30 november 1982 zijn er meer dan 110 miljoen Thriller-albums verkocht, waarvan naar schatting ruim 1 miljoen in Nederland. In 1983 stond Thriller 26 weken op nummer één in Nederland. In totaal stond het meer dan 170 weken in de Nederlandse albumlijsten. Ook nu duikt Thriller nog regelmatig op in de charts. Thriller won 8 Grammy Awards.

Ter ere van het veertigjarig jubileum van Thriller vinden wereldwijd diverse fan experiences en evenementen plaats. Ook is een unieke documentaire verschenen over het ontstaan van Thriller, die in acht landen vertoond zal worden aan fans. Op woensdag 30 november is de Nederlandse fanvertoning in Tuschinski in Amsterdam. 

Michael Jackson Thriller 40 is beschikbaar op cd, vinyl en digitaal.

18 november 2022
In dit bericht:
Translate »