De alternative rockband The Smashing Pumpkins heeft hun nieuwe single Spellbinding uitgebracht die afkomstig is van het derde en laatste deel van hun muzikale project ATUM, dat op 5 mei zal verschijnen.

Ook zal het nummer te horen zijn tijdens de eind credits van de nieuwe film Murder Mystery 2 met daarin Adam Sandler en Jennifer Anniston, die op Netflix te zien is.

ATUM is in de afgelopen vier jaar door frontman Billy Corgan geschreven en geproduceerd. De langspeelplaat bestaat uit 33 tracks in 3 acts, waarvan de eerste 2 acts al zijn verschenen, en is het vervolg op albums Mellon Collie and the Infinite Sadness uit 1995 en Machina/Machine of God uit 2000.

Het derde deel valt samen met een speciale editie-boxset met alle 33 nummers plus 10 extra niet-uitgebrachte tracks op 5 mei.

ATUM kan via deze pre-order link worden besteld.

In de loop der jaren heeft Smashing Pumpkins verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Grammy Award voor Best Hard Rock Performance voor het nummer Bullet with Butterfly Wings. Ze worden beschouwd als een invloedrijke band in de alternatieve rockscene van de jaren 90 en hun muziek blijft tot op de dag van vandaag populair.

31 maart 2023
In dit bericht:
Translate »