Vandaag kondigt NYC’s geliefde broer-duo The Lemon Twigs hun geheel nieuwe LP A Dream Is All We Know aan, die op 3 mei arriveert via Captured Tracks. Na de emotioneel geladen Everything Harmony uit 2023 – die The Guardian “helemaal perfect” noemde, ontdekken de broers Michael en Brian D’addario (24 en 26 jaar oud) vrolijke, glinsterende arrangementen die leven in een denkbeeldige ruimte die ze Mersey Beach noemen: de sonische brug tussen Liverpool en Laurel Canyon, het punt dat we bij A Dream Is All We Know uitkomen.

Vorige week kondigden The Lemon Twigs de plaat al informeel aan op de N-Amerikaanse televisie, The Tonight Show met Fallon. Hier deden The Lemon Twigs een energieke uitvoering van de op zichzelf staande single “My Golden Years”, ook terug te vinden op de aanstaande plaat. Met vibrerende, glinsterende gitaar en ‘serieuze Beach Boys-vibes’ (FLOOD), is het powerpop-anthem een trouw eerbetoon terwijl het hun kenmerkende Twig-twist toevoegt.

De single van vandaag, ‘They Don’t Know How To Fall In Place’, is een speelse knipoog naar een ongerealiseerde romantische relatie. De video, geregisseerd door Amber Navarro (Molly Lewis, Weyes Blood, Diners), bevat kleine versies van The Lemon Twigs die amok maken, in de Borrowers-stijl, bovenop vrolijke orgelzang en caleidoscopische harmonieën.

A Dream Is All We Know laat de op nylon snaren gebaseerde arrangementen van Everything Harmony achterwege en keert terug naar de stijl die de broers voor het eerst introduceerden op Do Hollywood – waarbij de theatraliteit en glamrock van het songboek van Lennon-McCartney worden gecombineerd met hedendaagse verhalen, explosieve elektrische gitaarriffs, en de zonnige harmonieën en ingenieuze opnametechnieken van de familie Wilson, A Dream Is All We Know werpt licht op de scherpe aandacht voor detail en multi-instrumentalistische gaven van de broers.

Met bijna een decennium aan songwriting op hun naam demonstreert A Dream Is All We Know duidelijk de groei van de broer D’Addario: van tieners met grote ogen die graag muziek willen maken die doet denken aan hun helden, tot jonge mannen die het podium hebben gedeeld met Phoenix, Bleachers, Arctic Monkeys, en hun muzikale held Todd Rundgren, oogstten lof van Elton John, The Zombies, Gerard Way, Iggy Pop, en maakten een volledige transformatie door tot visionaire songwriters en arrangeurs wier oeuvre zelf een bron van inspiratie is voor andere artiesten.

Volledig opgenomen op apparatuur uit die periode en gemixt en gemasterd door Brian en Michael zelf, toont A Dream Is All We Know The Lemon Twigs die spelen met een hernieuwd gevoel voor intuïtie nadat ze jarenlang hun vak hebben geperfectioneerd.

 

8 februari 2024
In dit bericht:
Translate »