The Kik treedt vanavond en donderdagavond op als huisband bij de uitzendingen van BEAU op RTL 4, tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival, waar ze onder meer het populaire Rotterdam ten gehore zullen brengen.

De Rotterdamse groep speelt daarnaast nog meer werk van het vorig jaar verschenen album The Kik Hertaalt Eurovisie, een verzameling van twaalf onvervalste songfestivalklassiekers, door de band herschreven en vertaald en aangekleed zoals alleen The Kik dat kan, rijk georchestreerd en met de spitsvondige teksten van frontman Dave Von Raven.

Het spelen bij BEAU rondom de halve finales van het songfestival is niet toevallig: het idee voor de plaat ontstond bij een optreden in de talkshow. Eerst kwam er een EP, later werd er een compleet album met ‘hertaalde’ songfestivalnummers uitgebracht.

Von Raven heeft, naast een enorme fascinatie voor ouder- en nieuwerwetse songfestivalhits, ook een sterke band met de stad Rotterdam. Er mag wel gezegd worden: Het magisch centrum van het land op het moment. De Maasstad staat enorm in de picture. Van Koningsdag tot een aankomend voetbalfeest, waar Sparta een gooi doet naar Europees voetbal en Feyenoord voor het eerst in jaren weer afstevent op de landstitel. Dit precies in de week dat Nederland met de inzending van Mia Nicolai en Dion Cooper hoge ogen hoopt te gooien tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar gehouden wordt in Liverpool.

Het songfestival en de Maasstad vinden elkaar op Rotterdam, een hertaling die The Kik maakte van de Nederlandse songfestivalinzending Amsterdam van Maggie MacNeal uit 1980.

De kans is dus levensgroot dat Rotterdam deze week niet alleen in de studio van BEAU te horen is, maar ook op de Coolsingel.

The Kik Hertaalt Eurovisie is dit voorjaar nog te zien in een aantal unieke openluchttheaters door het land. De show staat in het teken van het album dat in april 2022 verscheen bij Excelsior Recordings met hertalingen van songfestivalhits van onder meer ABBA, France Gall en de Common Linnets.

11 mei 2023
In dit bericht:
Translate »