The Kik speelt in januari 2024 tien shows met de voorstelling The Kik speelt Boudewijn de Groot. Wegens eerder succes keert de muzikale show, opgezet met de zegen van Boudewijn de Groot zelf, terug. “De Matthäus-Passion komt ook elk jaar voorbij. Dan moeten Voor de Overlevenden en Picknick ook nog wel een keer kunnen.”

Samen met een eigen geformeerd orkest speelt de groep Voor de Overlevenden en Picknick, twee van de Groot’s bekendste platen, integraal. Het belooft één groot feest te worden, waarbij de voorstelling onder meer TivoliVredenburg, de Nieuwe Luxor en Carré aandoet.
Een schitterend eerbetoon in bekwame handen
De vorige tournee werd lovend ontvangen en kreeg onder meer vijf sterren van De Volkskrant. Die schreef: “Dave von Raven is een uitstekende zanger, die moeiteloos zingt in verschillende registers en de dictie en timing van De Groot beheerst zonder dat het imiteren wordt. Dit werk had in geen bekwamer handen kunnen vallen.”

In 2019 bracht The Kik al Boudewijn de Groot’s Voor de Overleven & Picknick uit, een op plaat vastgelegd eerbetoon aan deze twee klassiekers van een van ’s lands meest gewaardeerde liedjesschrijvers. Van dit album werd onlangs een herdruk uitgebracht.

Nederlands bekendste Nederbietband The Kik, bestaande uit Dave von Raven, Arjan Spies, Marcel Groenewegen, Paul Zoontjens en Ries Doms, werd in 2011 opgericht. Na het debuutalbum Springlevend in 2012, met daarop de hit Simone, heeft The Kik zich op vele terreinen ontwikkeld. Ze waren een seizoen de huisband van DWDD, zetten Nederpopheld Armand terug op de kaart en was de laatste tijd regelmatig terugkerende huisband bij Jinek en Beau. Ze ‘hertaalden’ al vele popklassiekers, variërend van sixtiesmuziek tot songfestivalnummers Daarnaast is de band ook constant eigen werk uit blijven brengen.
10 juni 2023
In dit bericht:
Translate »