Afgelopen dinsdag heeft de Britse singer-songwriter Amber Bain onder de naam The Japanese House haar nieuwe single Sad To Breathe uitgebracht. Maar daar blijft het niet bij. The Japanese House kondigt namelijk ook haar nieuwe album In The End It Always Does aan die op 30 juni zal verschijnen.

De nieuwe single Sad to Breathe is een upbeat nummer over hartzeer en ongeloof. De bijbehorende videoclip, geregisseerd door Sheila Johansson, laat een mooie, alternatieve live versie van het nummer zien waarbij Amber en haar live band het nummer tot de kern hebben gestript.

Het album is geschreven na een creatieve uitbarsting eind 2021 en is geïnspireerd door de gebeurtenissen die hieraan voorafgingen. Het thema van het album gaat over beginnen en eindigen, obsessie en gewoonheid, verliefd worden en uit elkaar vallen. Het album is geproduceerd door producer Chloe Kraemer (Rex Orange County, Lava La Rue, Glass Animals) met hulp van onder andere George Daniel en Matty Healy van The 1975 en Justin Vernon van Bon Iver.

22 april 2023
In dit bericht:
Translate »