Tilburg, zondag 7 april

 

Vanavond gaan we terug in de tijd. Terug naar de jaren ’60 en ’70 en de tijd van Gospel, Rock ’n Roll en voor die tijd aanstootgevende moves van de ongekend populaire Elvis Presley.

 

Officieel Elvis “Tribute Artist”

Dwight Icenhower mag zich als één van de weinigen namens de Graceland Foundation een officiële Elvis “tribute artist” noemen. Als die naam tenminste de lading dekt. Want Icenhouwer klinkt als Presley, hij beweegt als Presley en hij lijkt op Presley. Vanavond is hij met zijn band weer terug in Tilburg want hij is met zijn Elvis Concert al enkele jaren vaste gast in Poppodium 013. Sterker nog, de datum voor 2025 staat al vast!

 

De “Main” van Poppodium 013 is bijna uitverkocht en het is een combinatie van “seated” en gewoon staan zodat je vanavond lekker kunt dansen. Met Ín The Ghetto’, ‘(You’re) The Devil in Disguise’, ‘Suspicion’ en ‘Now Or Never’ wordt de toon al snel gezet en zit de sfeer er goed in. Want iedereen in de zaal heeft natuurlijk iets met de overlevering van Elvis en kan de nummers moeiteloos meezingen. Icenhouwer bouwt de show goed en slim op en na elke verkleedpartij komt je als zaal in een andere fase van het leven van The King terecht.

(tekst verder onder video)

 

Feestje van herkenning en nostalgie

Bijzonder is dat in zijn band ook nog enkele muzikanten meedoen die in de jaren 70 met Elvis op het podium stonden zoals Jim Murray en drummer Bob Lanning. Mooi is ‘Can’t Help Falling In Love’ terwijl ‘See See Rider’ juist opzwepend is. ‘Sweet Caroline’, het lijflied van de lokale voetbalhelden, kan natuurlijk op bijval rekenen en verder worden nummers als ‘Way Down’ en ‘Release Me’ door het publiek omarmd en meegezonden. Icenhouwer weet wat hij doet, is een performer en geeft handjes, zoekt contact, geeft hier en daar een shawl weg en bij ‘Kiss Me Quick’ krijgen liefhebbers een kus van hem. Zo bouwt hij de show gestaag verder uit en het laatste deel komt hij het podium terug op in een kostuum zoals Elvis dat met name in zijn laatste fase van zijn carrière droeg. ‘My Boy’ is de opmaat naar zijn versie van ‘Unchained Melody’ waarmee hij wereldkampioen “Elvis Tribute Artist” werd en de afsluiter mag er zijn; ‘Suspicious Minds’. Nogmaals, de datum voor 2025 staat al gepland; 9 april. Hou deze vrij want het was vanavond weer een feestje van hoge kwaliteit van herkenning en nostalgie.

(foto’s: Corné van Groenedaal)

11 april 2024
In dit bericht:
Translate »