Eind 2024 is het voor The Analogues tijd om terug te blikken. De afgelopen 10 jaar werd de muziek van The Beatles uit de zogenaamde Studio Years (1966-1970), die zes iconische albums van Revolver tot en met Abbey Road, minutieus ontleed en gereproduceerd. Opgeteld 97 songs die The Beatles zelf nooit live speelden. Door de jaren heen speelden The Analogues al deze albums één voor één integraal, tijdens diverse tours in Nederland en Europa. In 2024 spelen The Analogues nogmaals álles uit die unieke periode. Verdeeld over drie verschillende shows in de Ziggo Dome, binnen een tijdsbestek van enkele maanden. Zoals we van The Analogues gewend zijn: met uitgebreid orkest en met behulp van het originele Beatles instrumentarium.

 

The Analogues – One and One and One is Three

Part 1: Revolver & Sgt Pepper (20 september)

Part 2: The White Album (2 november)

Part 3: Let It Be & Abbey Road (28 december)

 

Allesomvattende serie

De Ziggo Dome is vertrouwd terrein voor The Analogues, maar deze allesomvattende serie is nieuw.  “Ja, dat is uniek, ik weet zeker dat dat nog nooit vertoond is,” zegt musical director Bart van Poppel. “Een monsterklus, maar het voelt goed om hiermee deze 10-jarige ontdekkingsreis af te ronden.”

Het studio-oeuvre van The Beatles wordt verdeeld over drie verschillende shows: Part 1, 2 en 3 worden gespeeld in september, november en december 2024. Het publiek kan kiezen om één van de drie shows te bezoeken, maar de echte liefhebbers zullen kiezen voor het complete pakket.

 

Het complete verhaal

Fred Gehring, drummer en initiator: “Bij onze show Hello Goodbye, hadden we als ondertitel The Best Of The Studio Years. Maar ja, ‘the best’ is natuurlijk voer voor discussie. Binnen de band, maar we hadden ook een dagtaak aan het beantwoorden van mails van Beatles-liefhebbers die het niet eens waren met onze keuze. De oplossing is simpel, we spelen ze nu allemaal. Onze tiende verjaardag, verdeeld over drie feestjes in het najaar. We sluiten daarmee de periode af waarin we al die muziek hebben ontrafeld, de instrumenten hebben verzameld en er onze visuals aan hebben toegevoegd.”

 

“Als die hards zien wij hoe die albums, als je ze in chronologische volgorde beluistert, echt een verhaal vertellen,” vult Van Poppel aan. “Over de tijdgeest, over de onderlinge verhoudingen binnen de band, over de technologische ontwikkelingen in de studio. We vertellen nu dus nog één keer het complete verhaal.”

 

“De echte mierenneukers zullen trouwens bij de claim ’nooit gespeeld door The Beatles zelf’ wel protesteren,” zegt Gehring. “Altijd een leuke quizvraag voor de echte kenners: welke vijf nummers speelden The Beatles tijdens het befaamde rooftop-concert? Weet jij het? Anyway: die vijf nummers spelen we óók.”

 

Missie voltooid

Wat zijn The Analogues van plan na dit allesomvattende project? Gehring: ”Intens touren zoals we tien jaar lang deden… dat is gedaan. We hadden een missie; live The Beatles spelen op een manier dat je zou kunnen zeggen: zo zou het toen wellicht hebben geklonken. Daar hebben we meer waardering voor gekregen dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Eerst in Nederland – later ook elders in Europa. The Beatles stopten ermee, en onze missie is dus voltooid. Maar de liefde voor The Beatles zit diep. Bij ons en bij de vele fans. We zullen ongetwijfeld nog verder gaan met het vieren van deze geweldige muziek, maar hoe, wanneer en waar is van later zorg.

 

The Analogues – One and One and One is Three

Vrijdag 20 september, Part 1 Revolver & Sgt Pepper

Zaterdag 2 november, Part 2 The White Album

Zaterdag 28 december, Part 3 Let It Be & Abbey Road

aanvang 20.00,  Ziggo Dome Amsterdam

Entree: vanaf € 43,68 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 9 februari om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl (vanaf 5-2).

 

De ticketprijzen zijn inclusief 1 euro voor Warchild en The Analogues, tezamen met Mojo Concerts, maken daar drie euro van. Want: One and One and One is Three!

 

Meer informatie vind je op:

theanalogues.net | Facebook | Youtube | Instagram

5 februari 2024
In dit bericht:
Translate »