Muziekliefhebbers in Nederland kunnen zich verheugen op een langverwachte terugkeer van de Britse alternatieve-rockband The 1975, die op 2 maart 2024 een rentree maken in AFAS Live te Amsterdam. Na het uitverkochte concert in 2017, staat de band te popelen om opnieuw het podium te betreden en hun fans te trakteren op een onvergetelijke muzikale ervaring. De show belooft een avond vol energie, passie en vernieuwende muzikale creativiteit te worden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 8 september om 10:00 uur via www.the1975.nl.

The 1975
Geen band kristalliseert de moderne popcultuur zo goed als The 1975. Onder leiding van de immer charismatische Matty Healy razen hun pijnlijk menselijke nummers door elkaar onder een achtergrond van new wave, elektronische muziek en synthpop. Healy’s eigenzinnige humor, zoekende oprechtheid en flair voor dramatiek veranderen zelfs de grootste tegenstanders van de groep in toegewijde fans.

Met een indrukwekkende discografie die bol staat van hits als “Love It If We Made It”, “Somebody Else” en “The Sound”, heeft The 1975 een toegewijde fanbase opgebouwd. De combinatie van catchy popmelodieën, gelaagde arrangementen en de karakteristieke stem van frontman Matty Healy heeft de band een herkenbare sound gegeven die hen onderscheidt van anderen in het muzieklandschap.

De Britten hebben hun populariteit mede te danken aan zeer sterke live-performances. Rustige melancholische tracks worden afgewisseld met dansbare hits. Daarbij wordt er veel met licht, kleuren, abstracte vormen en bombastische, creatieve decors gespeeld tijdens de shows.

Albumsuccessen
In 2012 brachten ze hun allereerste EP uit, simpelweg getiteld Facedown. Deze EP zette de toon voor hun unieke geluid en trok de aandacht van zowel fans als de muziekindustrie. Hun debuutalbum The 1975 uit 2013 was een belangrijke mijlpaal in de carrière van de band. De nummers van het album, gekenmerkt door hun dromerige popmelodieën en introspectieve teksten, sloegen aan bij luisteraars en kregen al snel een toegewijde aanhang. Hits als “Chocolate” en “Sex” toonden het talent van de band voor het maken van pakkende hooks en aanstekelijke refreinen.

In de afgelopen tien jaar hebben The 1975 zich stevig gevestigd als de bepalende band van hun generatie met hun kenmerkende esthetiek, gepassioneerde fanbase en unieke sonische benadering.

Het vijfde studioalbum van de band, Being Funny In A Foreign Language, werd in oktober vorig jaar uitgebracht en kreeg veel lof toegezwaaid. The FACE bestempelde het album als “een album met massieve nummers, onberispelijke productie en oprechte romantiek” en Rolling Stone zei dat het album de band “opnieuw in de voorhoede van de poprock van de jaren 2020 plaatst”. Het album verkocht de rest van de Top 5 samen beter en bezorgde de band hun vijfde officiële UK nummer 1 album op rij. De band werd ook gekroond tot ‘Best Rock/Alternative Act’ tijdens de BRIT Awards van 2023.


The 1975 keert terug naar AFAS Live
2 maart 2024
AFAS Live, Amsterdam

Tickets kosten €55,- (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 september, om 10:00 uur, via www.the1975.nl.

2 september 2023
In dit bericht:
Translate »