De Amsterdamse band THAMES is geïnspireerd door Britse en Ierse invloeden waaronder The Cure, Fontains D.C. en IDLES. Met hun Brits klinkende postpunk/new wave sound klinken ze energiek, luid en donker, maar tegelijk toegankelijker.

THAMES streeft ernaar de conductor en katalysator te zijn in de huidige veranderingen op het gebied van emancipatie en toxische masculiniteit.

Na de singles Tea, Burn en Astonishment heeft het viertal vandaag hun vierde track Mr Postman uitgebracht. De single is hier op Spotify te beluisteren.

Frontman Merlyn Baartman zegt over Mr Postman:
“Mr Postman is een lied over vooroordelen. Over hoe wij allemaal in staat zijn om een idee/notie over iemand heen plakken puur om uiterlijk, terwijl dat helemaal niet per se in de buurt hoeft te komen van de waarheid. De postbode Mike die bezongen wordt ziet er een beetje vreemd uit en steelt kleren en ondergoed van de waslijnen uit de buurt. In eerste instantie wordt er boos gereageerd, maar bij nader onderzoek door middel van een achtervolging blijkt Mike de gestolen kleren te dumpen bij het leger des heils. Dit nummer is een herinnering en uitnodiging om twee keer na te denken wanneer we iemand zomaar veroordelen.”

Afgelopen najaar was THAMES als 1 van de meest geboekte acts te zien tijdens de Popronde. Aankomend weekend zijn ze te zien op Noorderslag.

Live:
20 januari – Groningen, Noorderslag (De Oosterpoort, Bovenzaal)

 

17 januari 2024
In dit bericht:
Translate »