Op de vooravond van de Tour de France lanceert Tess Merlot een nieuwe Franstalige single. In het zonnige en opgewekte Rien à perdre moedigt ze iedereen aan om af en toe in het diepe te springen, dromen na te jagen en veranderingen te omarmen. De zelfgeschreven single zal ook een van de nummers zijn die de Haagse zangeres op 25 november met het Residentie Orkest in poppodium PAARD ten gehore zal brengen.
Tess Merlot: “Rien à perdre gaat over de angst om keuzes te maken en in het diepe te springen om zo dromen uit te laten komen of het geluk te vinden. Ik schreef het nummer om mezelf moed in te praten en te motiveren mijn onrust en onzekerheid aan de kant te zetten. Ik dacht altijd dat ik die gevoelens rond mijn dertigste wel in de tang zou hebben, maar niets is minder waar. Het nummer is mijn muzikale talisman, die me vertelt dat ik niets te verliezen heb, dat verandering soms eng is, maar dat het ook altijd geluk op mijn pad zal brengen. Hopelijk inspireert het luisteraars ook om dappere keuzes te maken, hoe klein of groot ook.”
Het nummer werd opgenomen in Studio Groenland in Hilversum, samen met Tess’ vaste band bestaande uit gitarist Leon Sibum, accordeonist Lars Visscher, drummer Michiel Buijsse, bassist Boris Egberts en Guillaume Marcenac op piano. Op de single is tevens een strijkkwartet te horen bestaande uit violisten Jenneke Tesselaar, Robert Baba en Ian de Jong (o.a. Metropole Orkest) en cellist Arno van der Vuurst (o.a. Matangi Quartet).
Over Tess Merlot
Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In 2021 verscheen haar debuutalbum Laissez-moi en was ze te gast bij televisieprogramma’s als Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M. Op 25 november 2023 speelt Tess Merlot met het Residentie Orkest in de grote zaal van het Haagse poppodium PAARD. Ga voor meer informatie en speelagenda naar www.tessmerlot.com.
28 juni 2023
In dit bericht:
Translate »