Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Ten Sharp een internationale hit scoorde met hun single You. Bovendien werkt het muzikale duo precies veertig jaar samen. Daarom brengt Ten Sharp op 11 november een jubileum LP uit met hun grootste hits en verschijnt voor het eerst hun hele catalogus op streamingdiensten.

De samenwerking van Marcel Kapteijn en Niels Hermes begon in 1982 in de band Streets waaruit een paar jaar later Ten Sharp ontstond. Na een aantal redelijk succesvolle singles in de jaren tachtig verscheen in 1991 hun eerste album Under The Water-Line. De eerste single van dat album, You, werd in 1992 een wereldwijd succes. You stond in Frankrijk, Zweden en Noorwegen wekenlang op de nummer 1 positie in de charts. In andere Europese landen stond de single wekenlang in de Top 10 en ook in Zuid-Amerika en Oost-Europa was het nummer ongekend populair. You werd uiteindelijk één van de grootste internationale hits van Nederlandse bodem.

Het duo viert de dertigste verjaardag van You en hun veertigjarige samenwerking met het uitbrengen van een gekleurde, 180 grams LP.  Op Ten Sharp – Their Ultimate Collection staan de grootste hits van Ten Sharp uit de jaren tachtig en negentig. Naast You staan op de LP onder meer Japanese Lovesong, Rich Man, Ain’t My Beating Heart, Dreamhome (Dream On), Rumours In The City, One Love en de kerstsingle When The Snow Falls.

Tegelijk met het uitkomen van de LP komt op 11 november ook de hele catalogus van Ten Sharp beschikbaar op de streamingdiensten. Naast alle oorspronkelijke albums zijn dan ook diverse speciale uitvoeringen van de tracks digitaal te beluisteren. Daarnaast verschijnen op 11 november ook twee nieuwe compilatie-albums: … And More en Early Days.

Ten Sharp: “Nog steeds zijn we dankbaar voor de prachtige ervaringen die de explosie van You ons heeft opgeleverd. Super dat ons muzikaal verleden nu ook voor iedereen digitaal toegankelijk is én bekroond wordt met een LP, net zo vinyl als onze eerste single!”

Na You bracht Ten Sharp nog vijf albums uit, in 2003 verscheen de laatste (Stay). Bij gelegenheid treedt het duo nog samen op, zoals vorig jaar in een tv-show op de Duitse zender ZDF.

14 november 2022
In dit bericht:
Translate »