Suzan & Freek en Claude hebben vandaag gezamenlijk een single uitgebracht: het Frans-Nederlandstalige nummer Vas-y (Ga Maar). In het najaar verzorgt Claude tevens het voorprogramma van de uitverkochte concerten van Suzan & Freek in de Ziggo Dome en het Sportpaleis.

Eind vorig jaar brak Claude nationaal én internationaal door met zijn debuutsingle Ladada (Mon Dernier Mot) en scoorde daarna ook een hit met Layla. Het was producer Arno Krabman, die ook werkt met Suzan & Freek, die Claude in contact bracht met het duo. Freek: “Eerder dit jaar liet Arno me de opzet van Vas-y (Ga Maar) horen, een nummer waar hij met Claude aan werkte. Het raakte Suzan en mij meteen. Ons Frans is niet geweldig dus we verstonden de tekst niet helemaal, maar we voelden de urgentie van de song. Sinds Ladada hebben we de indrukwekkende carrière van Claude vol bewondering gevolgd. Het leek ons heel leuk om eens samen de studio in te gaan, als Claude dat ook zag zitten.”

Claude: “Ik ben al jaren fan van Suzan & Freek en in 2020 stuurde ik Suzan & Freek een berichtje op Instagram, om te zeggen hoe goed ik ze vond. Zij reageerden daar persoonlijk op, dat vond ik zo tof. Dat ik een paar jaar later met hun producer Ladada en Layla zou opnemen, had ik nooit kunnen bedenken. Toen Suzan & Freek tot mijn grote verrassing voorstelden om met zijn allen de studio in te gaan, fantaseerde ik stiekem hoe hun stemmen zouden klinken op Vas-y (Ga Maar). Daar had ik toen alleen nog het refrein van geschreven. Wat ik niet wist, was dat zij die demo al hadden gehoord en heel enthousiast waren over Vas-y (Ga Maar). Eenmaal in de studio was het dan ook snel beklonken: laten we Vas-y (Ga Maar) met z’n drieën uitbrengen! Voor mij echt een droom die uitkomt.”

Vas-y (Ga Maar) gaat over het loslaten van een dierbare die je eigenlijk wil blijven vasthouden. Suzan: “Vas-y kan voor iedereen een andere betekenis hebben, maar het thema is universeel. We zijn heel blij met het nummer, dat we met z’n allen hebben geschreven vanuit de eerste schets van Claude en medeschrijvers Arno Krabman en Joren van der Voort. We vullen elkaar goed aan, maar blijven ook onszelf: het Frans laten we graag aan Claude over. Maar doordat Claude zo’n prachtig eigen geluid heeft, klinken onze stemmen ook weer anders. We kunnen niet wachten om Vas-y (Ga Maar) met z’n drieën live te spelen!”

Bij Vas-y (Ga Maar) komt morgen, vrijdag 8 september, ook een video uit, die is opgenomen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Beluister Vas-y (Ga Maar)

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober staan Suzan & Freek en Claude als onderdeel van The Streamers in het Gelredome in Arnhem. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november staan Suzan & Freek in totaal vier keer in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam, waarbij Claude het voorprogramma verzorgt. Op zaterdag 18 november geeft het duo een show in het Sportpaleis in Antwerpen, ook daar zal Claude het voorprogramma voor zijn rekening nemen.

7 september 2023
In dit bericht:
Translate »