Suzan & Freek hebben vandaag hun nieuwe album Iemand Van Vroeger uitgebracht. Op het elf nummers tellende album staan naast veel nieuwe liedjes ook de singles Honderd KeerKwijt, SlapeloosheidNooit Meer Regen en Vas-y (Ga Maar) met Claude. Gisteravond was de albumpresentatie in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De titel Iemand Van Vroeger is op meerdere manieren uit te leggen. Suzan en Freek: “De tijd vliegt als je plezier hebt – en dat hebben we. We zijn inmiddels écht de helft van onze levens samen. We zijn elkaars ‘iemand van vroeger’. Maar het gaat zeker niet alleen over onze relatie. Opeens zijn we op een leeftijd gekomen dat je op een reünie van de basisschool staat, om je heen kijkt en denkt: groep acht was toch niet al echt achttien jaar geleden?!” En hoewel er veel veranderd is, is gelukkig veel ook hetzelfde gebleven, constateert het duo. “Bij je ouders op de bank ploffen, slingeren tussen de witte strepen op het fietspad. Er blijft zoveel van vroeger in je systeem zitten, en dat is maar goed ook!”

Iemand Van Vroeger is het derde album van Suzan & Freek, sinds ze in 2019 doorbraken met hun single Als Het Avond Is, dat inmiddels goed is voor bijna 83 miljoen streams. Later dat jaar brachten ze hun platina debuutalbum Gedeeld Door Ons uit, met daarop ook de hitsingle Blauwe Dag. In 2021 volgde het album Dromen In Kleur, met onder meer de hits Weg Van JouDe Overkant (met Snelle), Goud en Onderweg naar Later. Voor Dromen In Kleur ontvingen Suzan & Freek in 2022 een Edison voor Beste Album.

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober staan Suzan & Freek als onderdeel van The Streamers in het Gelredome in Arnhem. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november staan ze in totaal vier keer met hun eigen show in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam en op zaterdag 18 november geven ze een show in het Sportpaleis in Antwerpen.

Suzan & Freek: “We zijn nog lang niet oud, en zeker nog niet volwassen, maar we zijn inmiddels een mooi eindje op weg. En als we dan later groot zijn, hopen we met trots terug te kijken op vroeger – wat dat ‘vroeger’ dan ook mag zijn.”

22 september 2023
In dit bericht:
Translate »