Na een lange stilte vullen de herkenbare nostalgische klanken van de nieuwe plaat van Sue The Night de wijde omgeving. Met de plaat, Susanne And The Sad Sunset Disco neemt frontvrouw Suus de Groot, ruimte in voor haar kwetsbare kant. Door een wereldwijde crisis waarin men binnen moest blijven heeft Suus de tijd genomen om te reflecteren en te schrijven. Dit bleek een zegen. De single ‘MIRROR MIRROR’ danst met teder piano- en viool spel om de luisteraar heen. ‘SUSANNE AND THE SAD SUNSET DISCO’ is vanaf nu te beluisteren op alle streamingdiensten: https://lnk.fuga.com/suethenight_susannethesadsunsetdisco

 

Het album ‘SUSANNE AND THE SAD SUNSET DISCO’ is geproduceerd door Suus de Groot in samenwerking met Viktor van Woudenberg. Alle vocals zijn apart opgenomen met vocal producer Linda van Leeuwen. Het album heeft de bekende ‘Sue The Night feel’ en is gevuld met de bass-synths en baspartijen van Jaimie van Het Hek, vioolpartijen van Matthijs Barnhoorn, percussie door Frank Wienk en gitaarpartijen van Jordy Sanger.

Daarnaast staat er ook een bijzondere samenwerking met filmcomponist Ella van der Woude op de plaat. Zij heeft voor ‘Alas’ de pianoarrangementen geschreven. Bij ‘MIRROR MIRROR’ heeft Frank Wienk zijn eigen draai gegeven aan de percussie.

 

Tracklist:

1 OCEANS (You Might Go)
2 MIRROR MIRROR
3 SAFE SPEED ((The Runner Up)
4 BLUE TOPPINGS
5 PIROUETTES (For You)
6 FRONTROW
7 ALAS
8 EL SEP
9 WHTVR

 

‘SUSANNE AND THE SAD SUNSET DISCO’ is de opvolger van de albums Mosaic (2015) en Wanderland (2017). Songwriter Suus de Groot heeft al aardig wat mijlpalen behaald. Vele tours, festivals, airplay, nominaties, maar ook bandformaties van de vijf koppige band om Suus heen. Met haar nieuwe album, bewijst ze een lange adem te hebben. Ze heeft zichzelf opnieuw kunnen vinden, in een volwassenere plaat met meer zelfreflectie. Eerder uitgebrachte songs van dit album ‘OCEANS (You Might Go)’ en ‘FRONTROW’ kwamen in bekende lijsten op Spotify als EQUAL, New Music Friday en A Shot of Indie. Ook op de radio deden de songs het goed. ‘OCEANS (You Might Go)’ stond op de playlist van 3FM en Radio 2 en kreeg airplay op Veronica en Kink. ‘FRONTROW’ was te horen op 3voor12, 3FM en Radio 2.

 

SUNSET DISCO TOUR

2 November @ Luxor Live, Arnhem

24 November @ Victorie, Alkmaar

30 November @ De Helling, Utrecht

1 December @ Neushoorn, Leeuwarden

3 December @ Effenaar, Eindhoven

7 December @ Patronaat, Haarlem

13 December @ Paard, Den Haag

20 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »