Subterranean Street Society brengt op 8 maart 2024 het nieuwe album BLEEP via Polymoon Music uit. Het album is in Utrecht opgenomen en werd geproduceerd door Ivo Johan Schot, tevens de bassist van de band. De nieuwe single Focus On The Melody is nu uit.

Bleep

BLEEP is ontstaan ​​uit een post-covid-drang om weer live op te treden. Waar eerdere albums van de band tijdens een uitgebreid proces tot stand kwamen, werd dit album in één ​​jaar geschreven en opgenomen. De nummers werden dit keer met de hele band geschreven om de energie van het samenspel centraal te stellen. Daarnaast zijn de teksten van het album voor het eerst minder persoonlijk, daar zegt zanger Louis Puggaard-Müller het volgende over: “Hoewel de songs meerdere thema’s aanraken die mij de afgelopen jaren bezig hebben gehouden. Staat in alle teksten een persoon centraal dat bevrijd wilt worden. Bevrijd van vooroordelen, polarisatie, smartphones en misschien zelfs de maatschappij als geheel. Voor mij is een van de overkoepelende vragen van dit album: ‘Wie bepaalt wat het dominante narratief is in onze maatschappij?’ Of zoals ik in de titelsong BLEEP zeg ‘Society is the Real Cult’.” 

Op het eerder verschenen nummer God Couldn’t Save The Queen vraagt Louis zich af waarom we koninklijke families nog steeds op een voetstuk plaatsen en is de nieuwe single Focus On The Melody een razende garage rock track over de stervende spanningsboog van de moderne samenleving. “Ik wilde een tirade schrijven over de absurde hoeveelheid tijd die wij achter onze schermen doorbrengen en hoe wij eigenlijk constant het fast-food equivalent van beeld tot ons nemen. Korte beelden, snelle quotes en halve verhalen die op hoog tempo in onze kop worden gestampt.” Het album is daarmee een reflectie op de huidige tijdgeest. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Netflix

BLEEP is opgenomen op een Tascam 388, een 8-sporen doe-het-zelf-bandrecorder uit eind jaren 80. In een poging beperkingen af ​​te dwingen en in een meer lo-fi roots/grunge-geluid te duiken. Verwacht fuzz-up basgitaar feedback, vuige resonator gitaar, snoeiharde backings, up-tempo garage drums gecombineerd met de kenmerkende rauwe zang van Louis. Het resultaat is een uptempo folk-grunge album.

De single Only Your Sins know, afkomstig van het album Twelve Steps (2020) was te horen onder Netflix-serie Ragnarok, wat meer dan 1 miljoen streams opleverde. Dit album was ook het debuut van de band in zijn huidige formatie. De band toerde al door Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Rusland en Nieuw-Zeeland, en momenteel doet de band mee aan de Popronde met 23 shows. In maart start de album release tour in Nederland, gevolgd door een tour in de UK in mei.
Livedata:
3 november – In De Buurt, Zwolle (popronde)
5 november – Bistrobar Roos, Venray (popronde)
11 november –  De Zwarte Silo, Deventer (popronde)
12 november – The Skiff, Hilversum (popronde)
18 november – Melkweg, Amsterdam (Amsterdamse Popprijs)
16 maart – Southern Bluesnight, Theater Heerlen, Heerlen
28 maart –  Merleyn, Nijmegen
30 maart – Paradiso, Amsterdam (releaseshow)
5 april – Paard, Den Haag
6 april – SPOT/Der Aa Theater, Groningen
12 april – Willem Twee, Den Bosch

27 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »