Subterranean Street Society uit Amsterdam brengt een nieuw album uit. ‘Fado’ bestaat uit de originele akoestische versies van de liedjes die op het in februari 2022 verschenen succesalbum ‘Saudade’ staan. Deze oorspronkelijke, rudimentaire opnames dienden als blauwdruk voor de rijk georkestreerde uitvoeringen op ‘Saudade’. ‘Fado’ verschijnt 23 september op de streaming platforms en in een beperkte oplage op cassette, met ‘Fear Of Fond Farewells’ is nu alvast een eerste track beschikbaar. Het album wordt op 24 september gepresenteerd met een speciale show in de Vondelkerk in Amsterdam.

Met ‘Fado’ brengt de Deense frontman en singersongwiter Louis Puggaard-Müller de liedjes van ‘Saudade’ terug naar de essentie. Het bevat de rauwe, naakte emoties van de liedjes in hun puurste vorm. De meeste liedjes schreef frontman en songwriter Louis Puggaard-Müller toen hij een week in Lissabon was, met enkel zijn gitaar, een aantekeningenschrift en veel liefdesverdriet. In deze vorm gepresenteerd kan de luisteraar zich volledig mee laten voeren in de van verlangen doordrenkte teksten, begeleid door de gitaarakkoorden van een door de Portugese nationale volksmuziek – de fado – geïnspireerde troubadour.

Tijdens de release show van ‘Fado’ op 24 september in de Vondelkerk in het centrum van Amsterdam treden naast Subterranean Street Society de speciale gasten Odelion & Lewin op.

Subterranean Street Society
Subterranean Street Society bestaat naast Puggaard-Müller uit de Nederlanders Ivo Schot (productie/bas/gitaar/zang) en Joost Koevoets (drums/tape noise/zang) en maakt een mix van folk, alternative en grunge, met poëtische verhalen over tragische helden, romantische liefdes en zwervende zielen. Kwetsbare storytelling met een manisch randje, gebaseerd op een leven van reizen tussen zalen, festivals en het spelen op de straten van Europa. Live is de band ruig, explosief en onvoorspelbaar, een sound en attitude die het trio sinds 2016 exporteert over de hele wereld, met shows in Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Rusland en Nieuw-Zeeland. Hun muziek is ook te horen in de Noorse Netflix-serie ‘Ragnarok’.

De release van ‘Saudade’ (februari 2022) leverde de band veel lovende recensies op in onder andere OOR, Music Maker en Heaven Magazine. Daarnaast was de band te gast bij radioprogramma’s op NPO Radio 2 en KINK en het tv-programma Cultuurbooster.

28 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »